Hocam madem aklında bu kadar soru var aç kuran mealini herşeye açıklama yapılmış ki eger bakamıyorsan ben sana ayetlerle cevap veriyim
Hocam ben bir deistim ve Kuran-ı Kerim'in içinde yer alan ayetlere çoğu müslümandan çok daha fazla hakimim. Benim aklımda sorular yok. Çünkü hepsinin cevaplarına ulaştım. Bu yüzdendir ki deistim. Bknz:
Deizm nedir?
İman edip makbul ve güzel işler yapanları müjdele: Onlara içinden ırmaklar akan cennetler vardır. Öyle cennetler ki, ne zaman meyvelerinden kendilerine bir şey ikram edilirse: 'Bu, daha önce de dünyada yediğimiz şey!' diyecekler. Oysa bu, onların aynısı olmayıp, benzeri olarak kendilerine sunulacaktır. Orada onların tertemiz eşleri de olacak ve onlar orada devamlı kalacaklardır.(Bakara, 2/25)
Eğer Kuran-ı Kerim'i gerçekten okumuş bir kişi iseniz bahsedilen ırmağın gerçekten aslında ne akıttığını bilirsiniz. Elbette ki şaraptır. Arapça'da Şarap
sarhoş eden içecek anlamına gelmektedir. Biraz araştırma yaparsanız bunun kanıtlarına ulaşabilirsiniz.
Cin ve insanları ancak, beni bilip itaat, ibadet etmeleri için yarattım. [Zariyat 56]
Kendini yarattığından emin olan şeytan (cin) nasıl oldu da yaratıcısını inkâr edebildi, onu tanımayan/bilmeyen/göremeyen kulları bile inkâr edemiyoken?
İman edip salih ameller işleyenler, işte öyleleri de cennet ehlidirler ve orada ebedî kalıcıdırlar. (BAKARA/82)
Bir kadın cennette ebedi olarak kalmayı neden istesin ona hiçbir şey vaad edilmemişken?
Bu arada Allahın Haram kıldığı cennette helal oluyor diyorsun bir örnek verebilir misin
Şarap örneğini tekrar anlatmak istemiyorum.