Hocam eğer Tanrı insanları söylemiş olduğunuz şeylere istinaden yaratmışsa amacı neydi acaba? Cenneti neden vaadetti ve cennet aslında gerçekten kimler için uygun? Kadınlara cennette vaadolunan ile erkeklere vaadolunan şeyler arasında ne tür farklar var? Erkeğe huri varsa kadına ne var? Tanrı tarafından Dünya'da haram kılınan şeyler cennette neden ödül olarak veiliyor? Şarap hiç sevmem ama buzlu rakıya da hayır demem. Kolay gelsin.
Hocam madem aklında bu kadar soru var aç kuran mealini herşeye açıklama yapılmış ki eger bakamıyorsan ben sana ayetlerle cevap veriyim
İman edip makbul ve güzel işler yapanları müjdele: Onlara içinden ırmaklar akan cennetler vardır. Öyle cennetler ki, ne zaman meyvelerinden kendilerine bir şey ikram edilirse: 'Bu, daha önce de dünyada yediğimiz şey!' diyecekler. Oysa bu, onların aynısı olmayıp, benzeri olarak kendilerine sunulacaktır. Orada onların tertemiz eşleri de olacak ve onlar orada devamlı kalacaklardır.(Bakara, 2/25)
Cin ve insanları ancak, beni bilip itaat, ibadet etmeleri için yarattım. [Zariyat 56]
İman edip salih ameller işleyenler, işte öyleleri de cennet ehlidirler ve orada ebedî kalıcıdırlar. (BAKARA/82)
Bu arada Allahın Haram kıldığı cennette helal oluyor diyorsun bir örnek verebilir misin