dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
lavanta gibi tek kelimede yükselmek zor olmaz mı hocam? ya da insanlar lavanta diye arama yapar mı? onun yerine lavantanın faydaları, lavanta ücretleri lavanta neye yarar vb gibi kelime grupları şeklinde çalışmak mı daha iyi olur?
Yükselmede zorluk olacak. Bu yeni açtığınız site ile hertürlü zor olacak. Kelimede hiç rekabet olmadığı sürece zaten yükselmek için emek gerekecek.
Kelimeyi "lavanta" olarak önermemin sebebi zaten diğer kelime ögelerinde de yer alması. Dediğiniz gibi sadece lavantanın faydaları konusunda site açarsanız tr de para kazanamazsınız. Çünkü aylık aranma hacmi düşük ve tık başına düşük miktar verecektir.
Ama site lavanta üzerine olup tüm lavantanın faydaları, lavantanın zararları, lavanta çayı nasıl yapılır, lavantanın cilded faydaları, lavanta kokusu, lavanta çiçeği vsvs şeklinde kelimelerle ilgili yazı yazarsanız gelir elde etme ihtimaliniz artacaktır.
Ben şuan siteye günlük 2-3 adet 10-100 aranma hacmine sahip kelimelerde makale giriyorum. Rekabeti sıfır. Direk ilk 3 sıraya giriyor. Haftada bir de 1-10 k civarı aranması olan kelimelerde makale giriyorum ve iç linkler ile bu makalelerimi destekliyorum.
Zaman içerisinde 1-10 k aranması olan sitelerimde ilk 3 sıraya yerleşecektir. Sonrasında da ana kelimede ilk sıralara oynayacağım.
Yani toparlamak gerekirse niche diyince her yazdığınız yazı 1. sayfaya 1. sıraya anında çıkmıyor. Sadece sitenin hitlenmesi genel blog ve kişisel bloglara göre bence daha kolay oluyor.