Pisbaytar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1.veteriner Hekimler odası Fiyatları belirler yıllık olarak değişir bu fiyatlar Örnek Kuaförler odasının tarifleri gibidir. Ve bu rakamlar Asgari tarifedir yani bu fiyatın altında olmaz üst sınırı yoktur bu'da duruma göre değişir.
2.Bayat ilaç skt sorunlu ilaç bunlar otopsi sonucunda ortaya çıkan durumlardır. Özel teşhis gerektirir yani köpekte otopsi yapılır otopsi sonucunda yapılan testler ile ölüm nedeni belirlenir Ayrıca bayat dediğiniz yani son kullanma tarihi biten ilaç olma ihtimali olmaz ( Tarım il ve ilçe müdürlükleri ve bakanlık E-reçete üzerinden ) sürekli denetliyor Miadı geçen ürünü'de kimse kullanamaz Kullandıysa ki net değil şikayet edin.
3. iç parazit muayenesi yapılabilir mikroskopta bunun haricinde kan testi yapılmaz burda başka bişey vardır 300 tl abartı bir rakam yani bu muayene için kan testine ihtiyaç yok başka bişeyler için yapılmış olabilir. Daha net öğrenirseniz ve özelden hangi veteriner hekim oldugunu belirtirseniz gerekli işlemi başlatırım.
4.Fiyatlar oda tarafından belirlenir ve sağlık sektörü fiyatından memnun kalmadığınız kliniği değiştirebilirsiniz Doktor seçme hakkı size aittir. Veteriner hekiminize fiyat konuları dahil bir çok konuyu sorun cevabı aldığınız takdirde muayene ettirirsiniz. Özelde çalışan doktorlar bıçak parası adı altında istediği rakamları ister siz kabul ederseniz ödersiniz yani hekimi seçebilirsiniz.
5. her veteriner hekimin kayıt proğramı var bu kayıt proğramı altıında bütün kayıtları olur.Öldüyse nedeni'de eklenir ve bunlar il müdürlüklerine bildirilir.

diğer belirttiğiniz konulara gelince malesef Bu veteriner hekimlerde değil Toplumumuzda olan şeyler Ben sizin yazınızda kızdığım en büyük nokta genelleme yapmanız bu durum kusura bakmayın ama kötü ithamlar. Diğer türlü her meslek grubunun iyiside var kötüsü'de sizi bile bile kandırıyorsa hangi bölgedeyseniz o bölgenin Hekimler odasına Şikayet edebilirsiniz.

Biz Köpekleri kedileri hayvanları Birey olarak görürürz Onlar Can taşıyor Önceliğimiz hastamız'dır gerisi bizim için önemli değil.yeri gelir ücret almayız yeri gelir tedavileri kendi cebimizden üstleniriz yeri gelir zarar ederiz yeri gelir kar ederiz. Olaya genel itibariyle bakın söylediğiniz tarzda ise şikayet edebilirsiniz.İsim ve bölge bilgisini bana pm gönderirseniz bu konuyu çözmek istiyorum. Saygılarımla
İlgi ve bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.
Genelleme içinde sanırım biraz dolu yazdım ondan öyle oldu.
İstanbul avrupada yaklaşık 7, 8 farklı veteriner gezdik hala tam olarak süreklilik göstereceğimiz bir yer olmadı.
Bahsettiğim konularda çok daha dikkatli davranıyorum. O tür yerlere de ilk ve son gidişimiz oluyor.

Ekstradan size sormak istediğim bir şey var cevaplarsanız çok memnun olurum.
İç parazit ilaç mı iğne mi önerirsiniz siz?
Bizim götürdüğümüz yer iğne tavsiye etmediğini söyledi ve ilaç verdi bize. 2,5 içirmemiz gerektiğini söyledi.

Henüz ilacı vermedim çünkü daha önce ilaçı verdiğimde kusma ve halsizlik oldu. Bundan tedirginim.
Ne önerirsiniz.

Çok teşekkürler