İlk SEO Eklentisi olarak All In SEO kullandıktan sonra Yoast SEO eklentisine geçiş yaptıktan sonra tüm sitelerimde kullandığım gibi kişilerede tavsiye veriyorum.
Yoast SEO eklentisinde gerekli ayarlarıda uzun zamandır kendime göre belirlediğim şekilde kullanmak yanında, Yayımlanan tüm içerik sayfalarım şu şekildedir.

Bugüne kadar sadece 1-2 sayfada Yeşil yapamadım. (Site ile ilgili Gizlilik Sözleşmesi-Kullanım Sözleşmesi v.b. gibi sayfalar.)
Eğer size Title ve Description konusunda üstte yazdığım gibi demişsem bildiğimden demişimdir.
Hayırlı geceler ve çalışmalar.
Not: Bir sayfayı yayımlamadan önce makale siparişini gözden geçirir. Başlık ve açıklama kısmını not defterinde düzenlerim. Başlık ve açıklama kısmı kaç karakter olmuş diye Özel olarak yazdırdığım programla kontrol edip sonra içeriği yayımlarım.
Birçok kişi itirazda edebilir. Benim kullandığım Description 140 karakterdir. (Kafadan sallama değildir.)
Not 2: Yoast seo ayarlarınızın ekran görüntüsünü özel mesajla atarmısınız.
Bir ihtimalde Bazı tema yapımcıları hata yapıyor. 2 Title olan temalarda bu hata olmaktadır. Eğer 2 Title yok ise Yoast ayarlarınız yanlıştır.
Google keyffine göre index aldığında Title uzatmaz.
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyorum ama konu yanlış yerlere gitti

Hangi eklentiyi ne ayarı kullanırsak kullanalım aslında bir önemi yok. 1 yazının içinde iken CTRL-U kodlamasına baktığımda title zaten açık ve net görünüyor. Zaten bir yerde hata olmuş olsa kodlamada titlede gözükür.
Benim sorum şuydu:
<Title>ali</title> Sayfa kodlamasında sayfa başlığı Ali'dir. Hiçbir şekilde sayfa üst barda Ali - xxx gibi birşey yazmamaktadır. Ama google her nedense Ali-Siteadı şeklinde sayfaları indexlemektedir.
Bu sorun Blogger'dada vardı. Kullandığım kod ile sayfa içinde sadece ve sadece sayfa başlığını gösteriyordum ama Google sağ tarafına site adını ekliyordu.
Burda olay farklı yerlere kaymış program kullanımı yeşil tikler ayarlar

) Ben sadece basit bir soru sormuştum. Yani burda sorun eklenti ayarlar değil hocam. Siz baya detay girmişsiniz ama asıl benim anlatmak istediğime cevap yazmamışsınız.
Saygılar.
ben yinede elime bilgi geçerse paylaşırım. Eskiden böyle bir sorun yoktu
tşkler