Hussein adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çocukluğumdan beri para biriktirebiliyorum. Zaten bankacılıkta okudum neden okuduysam
Parayı harcarken ihtiyaçlarıma göre kullanıyorum.Ve ne yapacaklarım zaten önceden belli lüks dediğim şeyler için belli miktarın üzerine çıkmıyorum.Dışarda yemek yersem hesap paylaşma yapıyorum.
En önemlisi de şunu yapabilirsiniz.
Örneğin her ay için 100 tl kenara koyacağınızı odaklanın ve koymaya başlayın tabiki hedef olmalı ve kenara koyduğunuz para kesinlikle düşmemeli.
Bir de bozuk paraları biriktirin bir kavanoza atın.Ankara da yaşıyormuşsunuz Merkez Bankası tümlüyor.
Yiyecek de toplu alışveriş yapın.Örneğimn gross marketler kullanılabilir.Metro da birkaç TL ye kart çıkartıp günlk alışveriş yapılabiliyor.
Valal bizde böyle oluyor.Başka türlü paranın ne olduğunu çözemiyoruz ama benlik sıkıntı yok )
Gross idealim kart çıkartamadım ama metro mantıklı
Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Usta 5 bin lira para alıp para biriktiremiyorsun ya asgari ücretle ev geçindirenler ne yapsın onlar nasıl üç beş kenarına koysun? herşey senin elinde kenarına at bir şekilde para biriktir 5 bin mükemmel para.
Vallahi aynen öyle Allah sabır versin asgari ücretle çalışanlara.

bolivar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
evli değilsin anladığım kadarıyla.
ev kirası vermek yerine, 1 + 1 tarzı bir ev satınal. kiranın üzerine bin lira daha koysan zaten kredisini ödersin ve ev sahibi olmuş olursun.
parasından değil ama sigarayıda bir an önce bırak. sağlık parayla satınalınmıyor.
Sigarayı bırakmak için çok uğraşıyorum gerçekten bırakmaya çalıştıkça daha da fazlalaşıyor

bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Muhendissin galba hocam. Maasin yetmiyorsa ek is yapabilirsin.
Yok hayır, bir devlet kurumundayım normal memur olarak fakat kurum biraz farklı. Maaş yetiyor da reis birikimim yok. Aileme 3 kuruş para yardımım dokunmadı bugüne kadar.

tasarti adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam eşim ve benim toplam kazancımız 7500 tl kadar. İnan para nasıl gidiyor anlamıyoruz ama şöyle bir şey var. Birşeyler alarak birikim yapmış oluyoruz. Mesela Motor aldık satsak paramızı çıakrtır gibi şimdi ise küçük bi dükkandan bozma ev alacağız 55 bine böylelikle para birikmiş olacak : hem kira getirisi var 550 - 600 tl gibi. Yani para gerçekten nasıl nereye gidiyor anlamıyoruz bile. Ha lüks yaşıyoruz o ayrı mesele.
Bende anlamıyorum Çözümde yok? sizde varmı çözüm?

ArmanHAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aldığınız maaş, bu dönem şartlarınıza göre mükemmel.
Aylık o şekilde düzenli bir gelirim olsaydı, heralde hiç korkmadan volvo s60 alabilirdim.
Düzenli harcama yaparsanız, 10 ayda 40 milyar gibi bir rakam köşeye ayırabilirsiniz.
Ayıramıyorm derseniz, birşeye yatırım yapın (ev,araba vsvs) kredi çekin.
1 milyar ödeyeceğinize, 2,-2500 ödersiniz. Hem daha az faiz olur, hemde kısa sürede bir varlığa sahip olursunuz diye düşünüyorum.
Ekşide ki tavsiyeleri ve burada yazan birçok arkadaşın tavsiyesini uygulayacağım Allah'ın izniyle bu aydan sonra.

F3rh4t adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yaklaşık elime 5000+ para geçiyor kız arkadaşımla ayrılalı yada ayrılmadıysakta ne yaşadığımızı bilmediğimiz bu 4 aylık arada sadece 15k + para harcamışım

5 yıllık ilişkimde 2 araba ve geri kalan bütün parayı altına yatırarak geçirdim alkolü bıraktım sigarayıda 1 paketi 4 güne kadar düşürdüm ama son 4 adır ne yaptığımı bilmiyorum sadece geçen hafta 1000 tl yemişim çarşamba cumartesi

sitelerle ilgilenmeyi bile bıraktım yani şuan için 5000 nin kenarından geçemiyoruz 3000 i gören cennetlik yani enparada -5000 e doğru ilerliyorum telefon 200 tl giyecek vs. bi 300 de öyle gidiyor ekstra

bu durumda para biriktirmek için düzenli ilişki olacak
dirayet ve irade olacak benim gibi ankisiyeti ve panik atağı bulup çözümü alkolde harcamıcan ( 1,5 yıl ağzıma sürmedim aklıma bile gelmemişti)
sigara en büyük gider az az gidiyor gibi ama gidiyor namussuz babam sigarayi birakti adam 2 senede 0 araba aldı yahu
yemek olayı bilmiyorum abi boğazdan kısılmaz ona çözüm yolu yok diyorum evden sefer tasi ile işe gidecek değilsin

yani hocam bende bilmiyorum bu birikmiyor sanki asgari ücretle çalışırken daha mutluydum ne kadar gelirin varsa o kadar giderin oluyor
Kardeş asgari ücretle yaşayan kardeşlere Rabbim peygamber sabrı ve biran önce de yeni iş bulma fırsatı versin.

baymobile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
5 bin yetmiyorsa bir hesap kitap problemi var bence
Hemde çok büyük bir problem var anlamadığım.

BCA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
memur musunuz ?
Evet.

truser adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
spendee kullanabilirsiniz
O nedir reis?

Ekpyrosis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ağzına kürekle vururum bak. Ben 2000 lira maaşla ev geçindiriyorum.
Haklısınız gerçekten bunu istiyorum 2000 tl ile ev geçindireyim vallahi daha başka birşey istemiyorum. Hocam ne harcıyorsun ne yapıyorsun bana yazar mısın özelden? Gerçekten örnek alacağım..