ertunc23 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Harcamalarınızı ezbere yazıyor gibisiniz hocam.Sizinle aynı yaşdayız.Bende evlenmeden önce neyi nereye harcadığımı bilmezdim.Ay sonu elimde para kalmazdı.Şimdi harcamalarımı not defterime yazıyorum.Her ay geçen ay ki harcamama bakıp yeni ay için bütçemi ayarlıyorum.Bu şekilde bütçemi kontrol altında tutabiliyorum.Gereksiz harcama yapmıyorum.Dışarıdan nadir yemek yiyorum çok acıkırsam simit alıyorum.Özellikle bu avm'ler yüzünden insanımız dışarda yemek kültürüne alışıyor.Fark etmiyorsunuz fakat avm de yiteceğiniz 30 liralık yemek yerine evinize yarım kilo et alıp 1 domates 2 biber 1 ekmek alıp eve gidip kavurma yapsanız daha çok doyarsınız.Keza giyim için de geçerli bir eşyam eskimeden yenisini almamaya başladım.Kampanyalar insanların cebini boşaltıyor resmen.Eskiden kendime sormazdım bu giyeceğe ihtiyacım var mi ki alıyorum diye.Kampanya varmış alayım diyordum.Şimdi soruyorum.Sizde bunları denerseniz birikim yapabilirsiniz bence.

NOT : Ayrıca evlilik bambaşka bir şey.Aile babası olunca tasarruf nedir daha iyi anlayabiliyorsunuz.
Evlenecek para yoktur

dogantuysuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam en kısa zamanda bir bireysel emeklilik yaptırın. Kredi kartından otomatik ödeme talimati verin ve paranız otomatik birikmeye başlasın. Bende para biriktiremiyorum her zaman eve gelen paradan daha fazla gider oluyor, bu durum karşısında 2 çocuğumda doğduktan sonra onlar adına bireysel emeklilik yaptırdım ve aylık 200'er TL birikiyor. Büyük çocuk için 5 yılı geçti bile yatırım. Hem para sadece durmuyor o da değer kazanıyor, devlet katkısı da var bir süre çekmezsen.
Daha iyi para biriktirme yöntemi göremedim henüz.
BES'i aslında yaptırmıştım durdurtturdum

batmanefsanesi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hangi meslegi yapiyorsunuz hocam 5 lik
Kardeş bir devlet kurumu. Detay belirtemem maalesef :/

SyhByz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok doğru bir yatırım şu anda hiç bir yatırım %25 kazandırmaz direkt olarak ( Devlet katısı sebebiyle )
Ayrıca,
bende iş yerimde şöyle bir birikim yapıyorum bir kumbaram var her gün cebimdeki 1 TL leri kumbaraya atıyorum.Kumbara dolunca gram altına dönüştürüyorum.
Kumbara fikri mantıklı geliyor haftalık 200 tl atsam açamayacağım bir kumbaraya diye düşünüyorum.