TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam..
Bir kaç sorumu cevaplarsanız beni mutlu ve bilinçli bir birey yapmış olursunuz (:
Aşıları yapılmış.kısırlaştırılmış ve 3 ayda bir veterinere aşılatın dediler.. Yemek konsuunda mama, pişmiş et ve ev yemekleri önerdiler ama mama daha sağlıklı denildi.
1- Benim aldığım köpekler nasıllar mizacı özellikleri nedir hocam?
Şuan çok sevinli ve sevdiriyor kendini..Kaşımaktan ve sıvazlamaktan hoşlanıyor..Kedilere karşı biraz asabi köpek havlayınca dişlerini göstererek havlıyor
2- Beslenme için ne önerirsiniz?
3-Bize karşı sevimli ve kendini sevdiri ama yabancılara karşı hırlayan, eve yaklaştırmayan bi köpek midir? Bunun için ne yapmalıyım hocam..
4-Gece dışarda beklese ve kulübesine girmese hasta olur mu? Üşür mü acaba?
5-750 küsür metrekare evimiz.Kendime ait. Bu köpeği ne zaman salıvereyim (yukardaki maddelerde baz alınarak)
6- salıverildikten sonra kaçar mı? terkeder mi bizi?
Sorular bayağı bir amatör oldugumu gösteriyor Bu zamana kadar hiç köpeği olmadı belki sorularım basit olabilir ama bilinçlenmek ve doğru bakmak ilgilenmek istiyorum.İstanbulda yaşıyorum ama sırf aşısını yaptırmak için kayınvalidemlere gelirim..Benim için ha insan canı, ha bir havyanın canı hiç bir farkı yok
Şimdiden teşekkür ederim...
1.Mizaç Bakım ile alakalıdır. tehlikeli diye adlandırılan ve yasaklanan bir çok ırk köpek Pitbul gibi bebek bakıcılığı yapabilen bir ırktır. Yani nasıl bakarsanız mizacı'da öyle olur Kısacası Köpek Sahibine benzer huy olarak
2.belenme için bir çok yöntem var Bunlardan bir tanesi Buf diyeti denen doğal beslenmedir fakat yapılan son zamanlardaki araştırmalar Buf diyetlerinin Bir çok olumsuz yönleri ortaya çıkarıldı bu nedenle Kuru mama ile beslemek gerekiyor neden mama diye merak eden olacaktır şöyle açıklayım Bizler yemek yerken yanındasalatası olur çorbası olur v.s günlük almamız gereken herşeyi alırız mineral vitamin protein olarak fakat bu köpekler için aynı değildir. Bu nedenle Günlük olarak almaları gereken mineral vitamin protein gibi kaynaklar mama içerisinde mevcut bu nedenle mama kullanmanızı öneririm.
3. dediğim Gibi mizaç sahibine benzer yani alıştırma şekline göre Köpekler yabancılara karşı çok fazla dostça'da davranabilir sert bir şekilde'de davranabilir bu nedenle Sizin eğitim şekliniz önemli.
4.Üşümez sadece korunaklı bir yer yapın ıslanmasın ve ceyran olmadığı müddetçe sıkıntı yok hocam.
5. bence bağlamaktan çok serbest dolaşsın hocam. Onlar'da birer can ve serbestçe dolaşsın resimden gördüğüm kadarıyla henüz 6-7 aylık gibi görünüyor oyun çağında
6. Köpekler nankör hayvanlar değil hocam size alışmasını bekleyin eve alışmasını bekleyin alıştıktan sonra kaçmazlar.

Saygılarımla