Pisbaytar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam merhaba Veteriner Hekim Olarak Böyle bir konuyu R10 da görmek beni mutlu etti. Kısa bir açıklama ve bilgilendirmek Yapmak istiyorum. Öncelikle Köpekler Yoldaşlık arkadaşlık yapmak için en iyi dostlardan bir tanesidir.Fakat Şöyle düşünmeniz gerekiyor Köpekler ortalama 15 yıl yaşarlar Bakımları meşakatli ve zordur Yani Yıllık olarak aşılarını 3 ayda bir parazit tabletlerini yaptırmak gerekiyor.İnsanlar gibi değiller sürekli ev yemeğiyle beslenirse eğer Karaciğer böbrek yetmezlikleri gibi sorunlar ortaya çıkabilir.Bunları düşünmeniz önemli bunun haricinde Köpek seçimini Doğru yapmalısınız bekçi Köpeği olarak düşünüyorsanız eğer bir çok alternatifiniz var şirinliğine aldanıp golden retriever yada labrador coocker tercih etmeyin Çünkü bekçilik özellikleri yoktur. Sokak Köpekleri genelde sahiplendiği evi korurlar bu nedenle Barınakta seçeceğiniz Köpeğin mizacına bakıp ona göre seçmelisiniz. Kısırlaştırıldıkları için ilk yıl Kuduz aşısı yaptırmanıza gerek yok fakat Kennel Cough hastalığına karşı ve Distemper Hastalıklarına karşı aşılatmalısınız. Yedikule Köpek barınağına giderek ordan sahiplenebilirsiniz.sormak istediğiniz bir soru olursa seve seve cevaplayama çalışırım Hayırlı geceler.
Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam..
Bir kaç sorumu cevaplarsanız beni mutlu ve bilinçli bir birey yapmış olursunuz (:
Aşıları yapılmış.kısırlaştırılmış ve 3 ayda bir veterinere aşılatın dediler.. Yemek konsuunda mama, pişmiş et ve ev yemekleri önerdiler ama mama daha sağlıklı denildi.
1- Benim aldığım köpekler nasıllar mizacı özellikleri nedir hocam?
Şuan çok sevinli ve sevdiriyor kendini..Kaşımaktan ve sıvazlamaktan hoşlanıyor..Kedilere karşı biraz asabi köpek havlayınca dişlerini göstererek havlıyor
2- Beslenme için ne önerirsiniz?
3-Bize karşı sevimli ve kendini sevdiri ama yabancılara karşı hırlayan, eve yaklaştırmayan bi köpek midir? Bunun için ne yapmalıyım hocam..
4-Gece dışarda beklese ve kulübesine girmese hasta olur mu? Üşür mü acaba?
5-750 küsür metrekare evimiz.Kendime ait. Bu köpeği ne zaman salıvereyim (yukardaki maddelerde baz alınarak)
6- salıverildikten sonra kaçar mı? terkeder mi bizi?
Sorular bayağı bir amatör oldugumu gösteriyor Bu zamana kadar hiç köpeği olmadı belki sorularım basit olabilir ama bilinçlenmek ve doğru bakmak ilgilenmek istiyorum.İstanbulda yaşıyorum ama sırf aşısını yaptırmak için kayınvalidemlere gelirim..Benim için ha insan canı, ha bir havyanın canı hiç bir farkı yok
Şimdiden teşekkür ederim...