reno marka araba alırken mutlaka ama mutlaka renara gidin. çünkü ibreyi söküp 2 dakikada km düşürüyorlar hemde 50 tl ye
benim anlamadığım hgs de böyle çıkarken vizede nasıl 100 bin aşşağısını farketmiyorlar birde renolar 180-200 bin aralığında muhtemel motor bitirir dizel ise expert yaptırdığınızda ölçümler kaç çıktı.
aracı aldığınız kişiye ulaşın sonra savcılığa belgeler ile suç duyurusunda bulunun başka türlü çözemezsiniz
birde şöyle birşey buldum
Km ile oynanmış olması zaten başlı başına bir ayıplı ifadır. Satıcı hileli davranış ile aracın ayıbını gizlemek istemiştir ve bu durumda ayıba ilişkin kanunda öngörülen süreler de işlemeyecek ve süreyle bağlı olmaksızın talebinizi ileri sürebileceksiniz. Karşı tarafın alelade kusurun da ötesinde hileli davranışı mevcut. Km ile oynanmış olduğunu ispat etmelisiniz.
Bu durumda ne tür taleplerim olabilir derseniz:
7. Alıcının seçimlik hakları
a. Genel olarak
MADDE 227- Satıcının satılanın ayıplarından sorumlu olduğu hâllerde alıcı, aşağıdaki seçimlik haklardan birini kullanabilir:
1. Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme.
2. Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinde indirim isteme.
3. Aşırı bir masrafı gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme.
4. İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteme.
Alıcının genel hükümlere göre tazminat isteme hakkı saklıdır.
Satıcı, alıcıya aynı malın ayıpsız bir benzerini hemen vererek ve uğradığı zararın tamamını gidererek seçimlik haklarını kullanmasını önleyebilir.
Alıcının, sözleşmeden dönme hakkını kullanması hâlinde, durum bunu haklı göstermiyorsa hâkim, satılanın onarılmasına veya satış bedelinin indirilmesine karar verebilir.
Satılanın değerindeki eksiklik satış bedeline çok yakın ise alıcı, ancak sözleşmeden dönme veya satılanın ayıpsız bir benzeriyle değiştirilmesini isteme haklarından birini kullanabilir.