Devlet enerjisini yanlış yerlere harcıyor. Mesajlaşma uygulaması, sosyal ağ vb sistemleri "yerli" olarak geliştirmek mantıklı bir hamle değil. Zira bu zamana kadar ki adımları montaj sanayisinin önüne geçemedi.
PTT eğer yerli bir teknoloji üretmek istiyorsa yapay zeka ile lojistik sistemlerini geliştirip zaman maliyetini düşürecek ve verimliliği arttıracak projeler üstünde çalışmalı.
Yurt dışından üç günde gelen kargo, ptt ile 1 haftada anca elimize ulaşıyor 
Kaybolan bi kargo için boğaziçi dağıtım merkezine gittim. Tamamen insan gücü ve ilkelliğiyle çalışılan bir manzarayla karşılaştım. Asıl çözüm üretilmesi gereken alanlar bunlar.
Yaptıkları mesajlaşma uygulaması bir probleme çözüm üretmiyor. Birçok uygulama zaten mevcut. Bu uygulamanın başarısı reklam ve pazarlama bütçelerine ve çalışmalarına bağlı. Ahım şahım bir iş de değil.
Problem çözmeye yönelik çalışmamız lazım. "Onların varsa bizde aynısının yerlisini yaparız" mantığı küresel dünyayı anlayamamayı gösterir. Destek verilebilecek bir sürü Türk girişimci, proje var. Önemli girişimcilerimiz yatırım bulmak için silikon vadisine koşuyor. Bu insanları elimizde tutmalı, destek vermeliyiz. Maalesef devletimiz destek olmayı bırakın her adımda köstek olmanın derdinde.
Kosgebin verdiği hibelerle olacak iş değil bunlar.
Hocam bugüne kadar bir sürü kargo verdim, aldım. En verimlisi PTT'nindi. Acaba sizin oradakiler mi işini iyi yapmıyor?