İnanın bende aynı problemden dolayı cins evlat sahiplendim. Fransız bulldog lar apartmana uyumlu canlardır o yüzden bir sıkıntı çıkmıyor. Yoksa benim de ilk tercihim barınak olurdu. Cins evlatları illa ki birileri sahiplenir hatta iyi para verdikleri için onu seven ve bakabilecek belli bir statünün üzerinde ki kişiler sahiplenir. Tabi her insan aynı bakmaz ama iyi bir ücret ödedikleri için en azından mağdur etmezler. Fakat barınaktaki yavrularımız öyle değil. Sahiplenilmiyor. Yolda gören bazı kansızlar hoşt diye kovuyor. Yemek artıklarını çöpe atmak yerine petten bir kap yapıp bu kış vakti yemek bulmakta zorlanan canların faydalanmasının ne zararı olabilir ki ? Yazın su bulmanın zor olduğu dönemlerde kapının önünde duran bir kaba günlük su koymak ne kadar zor olabilir ki ? Ayrıca barınaklara da çok güvenmiyorum. Bir süre yalandan ilgilenip şehirden uzak bir yere bırakıp geliyorlar. Bunlar anlatılmaz ama 15kg mama 50 60 tl ya. Arabamdan eksik etmem. Beni batırmaz. İnsanların 3-5 günde sigaraya verdikleri para bu. Ne olur yani herkes arabasına atsa 15kg lik mamalardan bu şekilde şehirden uzaklara terk edilmiş yemekten içmekten mahrum bırakılmış evlatlarımızın olduğu yerlere gidip mama bıraksa. Ben gördüklerime elimle yediriyorum, göremediğim yerlere de atıyorum 100 er metre aralıklarla 2 avuç mama bırakıyorum illa ki ihtiyacı olan bir can bulur onu. Herkes aynı özveriyi gösterse keşke. Hayvan diye birşey yoktur. 2 cins vardır. Hayvanlar ve Bitkiler. İnsanlar ayrı bir mahluk değil. Biz sadece konuşup anlaşabilen varlıklarız. Emin ol beyin olarak bile onlar çok daha akıllı,vefakar,sadık ve iyi varlıklar. Bizde birer hayvanız yani demem o ki. Hayvanları sevmeyen hiç bir canlıyı sevemez.