mybluedream adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yeni dosya oluşturulması işleminin böyle şeylere sebep olacağını hiç hesap etmezdim. Sunucuda sonuçta onca mysql, php işlemi oluyor bişey olmazken. Log dönüşümlerinde sistem 15 dakika kadar gittiği oldu. Bunun nedeni ne olabilir ki bu kadar?
Birde log dosyası dönüşümü günün sonunda örneğin 200 mb ulaştı diyelim. Biz 50 mb dönüşüm seçtik 4 adette dönüşüm dosyası bu durumda 4 dosya oluşturacak öyle dimi? Pekia dönüşümü 1 MB yaparsak diğer 199 MB için herhangi bir log dönüşümü olamayacak mı? Bu anlamamı geliyor. Ben neden bu kadar ayrıntılı soruyorum sebebi şu belli tarihlerde hitim çok artıyor bu tarihlerde log dosyası vs sistemi yormasın istiyorum hocam.
Yeni log dosyası oluşturulması bu kadar büyük kesintiye sebep olmaz. belki birkaç saniye. Asıl kesintiye sebep olan şey, Compress Log Files seçeneği aktifken, eski log dosyalarını sıkıştırma işini yapması. Bu sırada tüm sitelerin o günkü log dosyaları sıkıştırılır ve yeni log dosyası oluşturulur. Hatta önce yeni log dosyası oluşturulur. Sonra son dosyadan önceki sıkıştırılmamış dosyalar sıkıştırılır.
Dönüşümü 1 MB yaparsan her gün için 200 dosya oluşur. Buna gerek yok. Bence Dönüşümü günlük olarak; 50 MB olarak; 100 MB olarak denemelere tabi tut. Compress seçeneği aktif değilse hiç biri ciddi bir kesintiye neden olmaz.