Öncelikle bir düzeltme: benim tavsiyem 1024 KB değil, 10240 KB yani 10 MB olacaktı. Fakat sizin hit günde 180 MB gibi yüksek boyutlu bir log dosyası oluşturuyorsa 10 MB değil de 50 MB yapmanız daha uygun olur.
log rotation seçilmediğinde her gün için yeni bir log dosyası oluşturur diye hatırlıyorum.
Compress Log Files seçeneği yüzünden yüksek boyutlu log dosyası sıkıştırılmak için yüksek CPU kullanımı olur. Bu sırada sunucunun işleyici yavaşlayabilir.
Ayrıca mevcut log rotation ayarlarınız nedir?
Bir de yüksek hit alan domain için istatistik açık mı? (AWstats veya Webalizer) İstatistiklerin hesaplanması da aşırı CPU kullanımına neden olur.
Eğer google analytics gibi harici bir istatistik aracı kullanıyorsanız, sunucudaki istatisk ayarını pasif yapmanız daha iyi olur. (Abonelik -> domain.com -> Barındırma Ayarları -> Web istatistikleri: Yok)
Özet olarak; Plesk'ten kaynaklanan gece yüksek CPU kullanımını engellemek için 2 şey yapılabilir:
1 - İstatistik devre dışı bırakılmalı (Yerine google analytics kullanırsınız)
2- Compress Log Files seçeneği seçili olmamalı. (log dosyaları fazla yer kaplarsa manuel olarak başka bir yere taşıyabilir veya bilgisayarınıza indirip sunucudan silebilirsiniz)
Mevcut log rotation ayarını sizin verdiğiniz bilgiler ışığında yapacağım hocam.
50 mb demişsiniz. Ben de öyle ayarlama yapayım o zaman.
Maksimum log dosyası sayısını kaç yapmam doğru olur onu bilmiyorum. Kaç vermeliyim değer olarak?
Bir de eski halinde sıkıştırma açıktı şu an kapalı tutuyorum. Zaten şu an onu açmakta mantıksız olacak herhalde.
Awstat açık hocam. Belirtmeniz üzerine onu da kapattım.