mybluedream adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
r10+'lık cevap için çok teşekkür ederim hocam.
İkidir geceleri karşılaşıyorum. Tam bu log dosyalarını güncellendiği saatlerde 15-20 dakika site erişime kapanıyordu. Tesadüfen karşılaştım. Daha önce de hitin çok yoğun olduğu günlerde bu sorun oldu. Demekki problem bundanmış diyebilir miyiz bilmiyorum.
Herhangi bir zamanda baktığım zaman: access_log: 180 Mb
Sıkıştırılmış hali: 2 gb.
Ama bu sıkıştırılmış hali kaç günlüktür nedir bilemiyorum. Yani bu durum erişimin zarar görmesine neden olabilir mi? Başka bir gösterge kalmıyor elimde. Sadece bu kaldı.

Bir de bu şekilde ayar yapınca:
By Size: 1024 KB
Maximum Number of Lof Files: 10
Sadece 1 tane 10 MB'lık dosya mu oluyor?
Yoksa 1 Mb'lık 10 Dosya mı?
Aynı zamanda error_log için de mi aynı işlemler geçerli?

Bir sorum daha var hocam. Normalde log rotation seçilmediğinde kaç mb olduğunda dönüşümü kendi yapıyor.
Öncelikle bir düzeltme: benim tavsiyem 1024 KB değil, 10240 KB yani 10 MB olacaktı. Fakat sizin hit günde 180 MB gibi yüksek boyutlu bir log dosyası oluşturuyorsa 10 MB değil de 50 MB yapmanız daha uygun olur.
mybluedream adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Normalde log rotation seçilmediğinde kaç mb olduğunda dönüşümü kendi yapıyor.
log rotation seçilmediğinde her gün için yeni bir log dosyası oluşturur diye hatırlıyorum.
Compress Log Files seçeneği yüzünden yüksek boyutlu log dosyası sıkıştırılmak için yüksek CPU kullanımı olur. Bu sırada sunucunun işleyici yavaşlayabilir.
Ayrıca mevcut log rotation ayarlarınız nedir?
Bir de yüksek hit alan domain için istatistik açık mı? (AWstats veya Webalizer) İstatistiklerin hesaplanması da aşırı CPU kullanımına neden olur.
Eğer google analytics gibi harici bir istatistik aracı kullanıyorsanız, sunucudaki istatisk ayarını pasif yapmanız daha iyi olur. (Abonelik -> domain.com -> Barındırma Ayarları -> Web istatistikleri: Yok)
Özet olarak; Plesk'ten kaynaklanan gece yüksek CPU kullanımını engellemek için 2 şey yapılabilir:
1 - İstatistik devre dışı bırakılmalı (Yerine google analytics kullanırsınız)
2- Compress Log Files seçeneği seçili olmamalı. (log dosyaları fazla yer kaplarsa manuel olarak başka bir yere taşıyabilir veya bilgisayarınıza indirip sunucudan silebilirsiniz)