yine saçmasapan yorumlar gördüm sanki abi bu adamlar öyle senin benim gibi parası olan adamlar değil. isteseler alıp bitcoini 1 günde 100k yapacak para var adamlarda. altcoin sezonu dediğimiz olay bu balinalrın avlanmaya çıktığı zamanlardır genelde mayısta oluyor bu avlanma dönemi. bitcoin inişini bitirdiği zaman bu sezon açılacak tüm coinler 1 ay içinde 10 a katlayıp düşecek. taktik aynı biz de o arada ne kazanabiliyorsak alıp çıkıcaz işte
bir de abi yok facebook yasaklamış da bilmem ne bitcoini facebook mu tanıttı ki yasaklayınca düşsün saçma sapan düşüncelere kapılmayın.
1.5, 2 ay içinde piyasa 300-350 milyar dolar erimiş, halen neyini savunuyoruz? Bu kadar kısa sürede bu denli para eriyip gitti. Üstelik bir dönem her 2 dakikada bir konu açılan r10'da artık pek konu açılmaz oldu. Bu süreçte kaç kişinin canı yandı bir tahmin belirtir misiniz?
İnsanların aklı ile alay etmeye gerek yok. "Facebook ile ne alakası varmış?". Açın grafiği bir okuyun. Facebook'un kararının ortaya çıkmasının grafiğe yansımasını net bir şekilde görürsünüz. Kripto paralar, sanal dünyadaki kendilerini kapsayan gelişmelerden etkilenir. Her gün tonlarca ICO, borsa reklamı ile Facebook kullanıcılarından milyonlarca dolar pompalanıyordu piyasaya. Artık bu olmayacak. En basit tabir ile Facebook ekibi konuyla ilgili açıklama yaparken "insanların aldatan" diyerek sıradan bir yatırımcıyı ürkütmeyi başardılar.
Sözün özü, bu iş neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Savunmayın artık. Maliye Bakanı Naci Bey ve Mehmet Şimşek falan "lale devrini geçmiş işler" dediğinde hepimiz alaya almıştık da ciddin işler lala devrini geçmiş. Bundan 1-2 yıl önce Bitcoin almış insanlar her yerde reklamını yapıp işin kaymağını her zaman yediler, bu böyle olduğu sürecede öyle olacak. Her ne olursa olsun yeni yatırımcılara oluyor olan. Aslında bir yerde saadet zinciri sistemi söz konusu. Bir önceki hep kendisinden bir sonrakinin parası ile parasına para katıyor. Olaya doğrudan saadet zinciri formatında da bakmıyorum tabii ki ancak yasal bir zemin olmadığı için ne yazık ki bu ve bunun gibi şeyler oluşabiliyor.
Bunları dünki çocuk yazmıyor size. En basit örnek ile 0,17'lerden binlerce Ripple almış, yaklaşık 2.5 yıldır Poloniex üyeliğine sahip bir insan yazıyor. Ben de bu işin kaymağını yedim, yemeyede devam ediyordum ki şu son gelişmelere kadar. Ayağımı bastığım zemin bu denli oynak iken daha fazla durmak mantıklı gelmedi. En önemlisi YTD değil deyip YT yapmanın samimi gelmediğinden artık alenen insanları uzak tutmaya çalışıyorum.