Ne Golf' müş arkadaş. Abisi A3 kullandım ondan sonra bile "Astra çöp, alınmaz" denmez. Ayıptır. Bu kadar fanatiklik gerçekten sıkıntılı. A3' ün
Astra K' ya göre avantajı
%10 kadarlık bir iç kalite hissiyatının fazla olması ve bozuk yollarda darbe emişinin daha iyi olması. Bunun lastik ebadıyla da alakası olabileceğini düşünüyorum çünkü A3' de 55 yanak vardı, Astra' da ise 45 yanak var. A3 direksiyonu daha yumuşak. Astra biraz kemikli. Bunun dışında eğer Excellence model Astra alırsanız Led Matrix far ile zaten bir fark atıyorsunuz. 1.6 136bg 320nm tork dizel motor sınıfının en güçlüsü. Yol tutuş da Astra' nın daha iyi. Yol tutuşta zaten Astra' nın C segmentinde Focus ile birlikte en iyisi olduğu söylenir. Diğer özellikleri kendiniz araştırabilirsiniz. Golf vs Astra sorduğunuz için A3 vs Astra kıyaslamasında sakınca görmedim. A3 ve Golf neredeyse aynı araçlar.
Bu araçları bilmeyenler de "çöp" laflarına inanıyor, ona üzülüyorum.
Konuyu açan arkadaşa tavsiyem, sadece her iki aracı kullanmış kişilerin yorumunu dikkate alın. Atla deve değil. Yıl 2018, hepsi aynı teknolojileri kullanıyor. Test sürüşüne çıkın, hatta kiralayın. Hangisini severseniz de onu alın.
Ben Golf gruplarında, satıp Astra alıp daha memnun olan da gördüm; tam tersi Astra satıp Golf aldığı için daha memnun olan da gördüm.
Edit:
http://www.zeperfs.com/en/match5983-6516.htm bu da teknik veri kıyaslaması. Motor gücü ve fren mesafesine yönelik.