MjBolubeyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Faydalı olursa ne mutlu bana hocam Önceki mesajımda "sesi kesmek gerek" demişim, yanlışlık olmuş doğrusu "havayı kesmek" olacaktı, p ç gibi harflerde ağızdan doğrudan çıkan havanın mikrofona çarpmasını önlemek gerek diye düşünüyorum. Profesyonelini almadan önce kalın bir tel bulup, kalın bir kadın çorabıyla deneyimleyebilirsiniz mutlu olursanız sürekli de kullanabilirsiniz.
Diğer bir tavsiyemde ses süngeri yerine yumurta kartonu kullanmak, yapısı gereğince bu kartonda sesi yansıtmayıp emdiğinden amatör seviyede ses yalıtım süngeri olarak kullanılabiliyor. (bütün odasını kaplayıp profesyonel kullanmaya çalışanlarda var) Zaten ses süngerleride yapı olarak yumurta kartonuna çok benziyor mikrofonun arkasına yarım daire gibi 3 tane yumurta kartonu koyarak birde koymayarak deneyin, sesin yansımadığında daha iyi olduğunu farkedersiniz.
Mikrafonu ayın 2 sinden sonra alacağım maddi olarak şuan müsait değilim ama aldığımda bu 2 dediğinizi de deneyeceğim başarabilirsem bütçemi sarsmadan bu sorunu da çözmüş olurum. Tekrar çok teşekkür ederim değerli hocam bu güzel bilgilendirme için