Etiket olayı, bu sayfalara özel bir seo çalışması yapılmıyorsa tamamen bitmiştir. Google'ın gözünde otomatik oluşturulan sayfa niteliğindedir. Üstelik aynı linklerin değişik sayfalarda benzer şekilde paylaşılması da özellikle yeni siteler için google'ın sevmediği bir olaydır. Hele de etiket bulutu sitenin tamamen kelime yapısını bozan bir unsurdur, bunu kullananlar hemen kaldırsınlar. Etiketler ile uğraşmayın, sitenize 3-5 kelime daha ekleyin faydası daha çok olur.
bir soru sormak istiyorum. niche siteler için etiket kullanımına ne diyorsunuz. bende hemen çıkma oranını yükseltiyor diye kullanmıyorum ama bilgi edinmek isterim.
Dediklerinize göre binlerce yazıdan sonra spam riski doguruyor. Niche sitede 50-100 makale oluyor en fazla. İndeks sayısını biraz daha arttırmak adına kullanılabilir mi?
Hiçbir faydası yok hocam, tavsiye etmiyorum ancak ben ısrarla index'in artmasını istiyorum diyorsanız, bu sayfalara özel bazı işlemler yapın. Mesela sadece her ayrı bir tag sayfasında gözükecek bazı metinler, tag sayfalarının açıklamasının elden yazılması gibi...