Herkese merhaba, yaklaşık 2 yıldır içinde olduğum ve zaman zaman paramı 4 - 5 e katladığım kripto parası piyasasında öğrendiğim tek şey balinaların asla doymadığı oldu.
Balinalar, piyasaya yüksek miktarda para girişi yaparak coin fiyatlarını yükselten ve ufak yatırımcıları piyasaya çeken kişilerdir. Bu kişiler ufak yatırımcıların yatırdığı paralar ile değeri yükselen coinlerden paralarını çekerler ve minimum 3 -5 kat arasında kazanç sağlarlar.
Balinalar bu taktiklerini kısa süreli ev uzun süreli olmak üzere her zaman uygularlar. Bazen bir coin üzerinden bazen de tüm coinler üzerinden yaparlar. Büyük düşüşlerin en büyük sebeplerinden birisi de balinaların yaptıkları bu işlemlerdir.
Piyasadaki olumsuz hava yeni yatırımların gelmesini önlüyor. Balinalar da yeni avlandıkları için şu anda bir köşeden olup biteni izliyorlar. Konuda da dediğim gibi balinalar asla doymayacağı için çok yakın bir zamanda piyasada büyük artışların olacağı anlamına geliyor. Benim tahminimce %200 civarında artışlar olacak ve bir süre böyle gidecek. Yani Mart sonu gibi piyasanın büyük yükselişe geçeceğini bekliyorum.
Böyle bir piyasayı oluşturmak çok zordur. O yüzden bu sistemi bozmak onların işine asla gelmez.
Peki biz ne yapacağız?
Elimizde bulunan hiç bir coini satmak akıl işi değildir. Şuandaki coin fiyatları görebileceği en alt seviyelerdedir. İmkanı olan ve riski sevenler yeni alımlar yaparak Mayıs ayına kadar bekleyebilir.
Bunlar benim görüşlerimdir. Oramı buramı kesicem demiyorum ama bu dediklerime %99,9 güveniyorum.