Baya geyiğe sarmışsınız brova!.
Biraz daha açıklığa kavuşturayım. Yaparım, ederim, çok iyiyim, aynısını yaparım, çok da iyi yaparım gibilerinden laflar eden çok insan duydum. 3-4 tane SEO'cu ile çalıştım hepsi de kendini uyanık sanan dolandırıcılar çıktı. 1-2 tanesini forumdan uzaklaştırdım. Şimdi de birinden ücret iadesi istedim 5-6 ay oldu bişey yaptığı yok.
Neyse yemeyip içmeyip özendiğim bir projem var ve yeni temaya geçmemden kaynaklı bazı sorunlar yaşıyorum. 1-2 tane de özel isteğim olacak. Bunları yapacak da bir yazılımcı arıyorum. Olay bu aslında.
Parayı 2. planda tutması ödeme almayacağı anlamında değil tabiki. Önceliği para değil, konuştuklarımızı eksiksiz, hatasız ve anlaştığımız şeklinde yapması karşılığında da hak ettiği emeğini alması anlamında söyledim. Tabii her yere çekilebilir sorun yok.
Yineliyorum; İstanbul'da yaşıyorum. Birlikte fikir alışverişi yapacacağım, projemi geliştireceğim, sık sık görüşeceğim ve işinin ehli bir arkadaş arıyorum. Daha da geyik yapıp insanların zamanını çalmaya gerek yok. Beni anlayanın dönüş yapacağına inanıyorum.
Sevgiler.
Bu isteğiniz ilk aşamada iki insan arasında maalesef gerçekleşemez uzun süre çalışmanız gerekmektedir sebebi ise para 2. plana alındığında işe başlanınca para konuşmadan bile ortalama fiyatı önceki çalışmalardan hesaplayabilmeniz oluyor bunun için uzunca çalışma ve güven gerekiyor aksini yapanlar ya
dolandırıcıdır yada
dolandırılmaya çok açıktır. Eğer iş verene fiyat iletmeden işi yapar teslim ederseniz size göre 100 birim olan iş ona göre 40 birim olabileceğinden anlaşmazlıklar olacaktır.
Çalışacak arkadaşlara tavsiyem ilk başta işi detaylıca okuyup fiyat teklifi için iş verenden süre istemeniz ve net düşündükten sonra süre ve fiyat teklifi vermenizdir. (Bu yöntemi çok kullandım iyi işe yarıyor

ayrıca konu sahibinin isteğini karşılayabilecek seviyede de sürekli çalıştığım işverenler de var ama dediğim gibi uzun çalışma sonucunda oluşabilecek bir durumdu ve oluştu)