Selam arkadaşlar, 1,5 yıllık bitcoin altcoin serüvenim sonunda artık çorbada bir de benim rigim bulunsun dedim. Kalktım dükkan dükkan gezdim aslında RX kuracaktım lakin malum piyasada yok ben de küçükten başlayayım dedim gittim 6 adet MSİ GTX 1060 6GB ekran kartı aldım. Öncelikli sorum şu 2 tane aynı özelliklere sahip kart var birisi MSİ GTX 1060 6GT OV1 diğeri MSİ GTX 1060 6GB ARMOR OV1. Baktığımda bu Armor olanla diğeri bütün özellikleri aynı sadece boyut ve pin farkı var internette araştırdım detay bulamadım arada bir fark var mıdır? Satan adam armor al dedi ben ısrarla diğerini aldım. Soğutma problemi falan olur mu? Bu birinci sorum.
Vatan'daki kampanyadan 2 tane anakart aldım biri yedek olacak. Birisi MSI Z270-A PRO diğeri GIGABYTE Z270-GAMING K3. Bunlardan hangisini kullanayım ? Uyum sorunu yaşar mıyım ? Bu ikinci sorum.
Şu an elimde sadece bunlar var. Yarın, yarından sonra en geç bu sistemi tamamlamam lazım. Gidip işlemci, ram, güç kaynağı, ssd, wifi, display soketi riser vs. alacağım. Bu sistem için marka model olarak neler önerirsiniz. Özellikle aklımı kurcalayan işlemci oldu, msi sitesinde en az i5 önerilir demiş ama işlemciye açıkçası para vermek istemiyorum normal bir i3 işlemci alsam sıkıntı çıkar mı ? Bir de bildiğim kadarıyla 1060 3GB la ethereum kazmaya izin vermiyormuş ama bir kaç videoda 1060 6 GB ile ethereum kazdıklarını gördüm bununla ETH kazmak mümkün müdür?
Bunların dışında unuttuğum, sizin eklemek istediğiniz vs. şeyler varsa lütfen yazın ben de yeniyim sonuçta hiçbir şey bilmiyorum diyebilirim şu anda.
Biliyorum çok soru sordum velakin çok araştırdım cevaplarını internette bulamadığım sorular bunlar gelecekte başka arkadaşlara da ışık tutacağından eminim. Şimdiden cevaplar için teşekkürler kolay gelsin.