Sorunun Mitolojik Cevabı

Eski mısırda kedilerden korkulurmuş ve kedilerin tanrılarının bir yansıması olduklarına inanılırmış. Bir efsaneye göre mısır güneş tanrısı Atum-Ra'nın varlığını bir kedinin bedeninde sürdürdüğüne inanılırmış. Birgün tanrı Atum-Ra yeraltı dünyasına yolculuk yapmış ve orada bir kedinin bedenine bürünmüş. Ve bunun neticesinde diğer büyük 8 tanrının doğumuna sebep olmuş. İşte bu yüzden kedilere 9 canlıdır denilir.
Sözümona tanrı Atum-Ra ise Mısır hiyoregliflerinde kedi kılığında resmedilir ve simgesi de tek gözdür. Tek gözü de şuan bilmeyen yoktur ki dünyayı yeraltından ve el altından idare ettiğine inanılan İlluminati örgütünün atfedilmiş simgesi de bu tanrı Atum-Ra'nın tek göz simgesidir. Yani yine olay dönüp dolaşıp "Bunlar hep Amerika'nın oyunu" meselesine geliyor.
Sorunun Sosyo-Kültürel Cevabı
Bir diğer inanışa göre ise kedilere 9 canlıdır denilmesinin nedeninin Çin'e dayanıyor olmasıdır. Eski Çin'de 9 uğurlu bir rakam sayılırmış ve kedilere 9 rakamının atfediliş sebebi ise her seferinde ayaklarının üzerine düşmeyi başardıklarından dolayı şanslı kabul edilmelerindendir.
Sorunun Felsefii Cevabı
Eski Yunan filozofu Platon'un İdealar Dünyası isimli felsefi bir tezi vardır. Pluton'a göre bizim bu dünyada gördüğümüz herşey aslında İdealar dünyasındaki gerçek nesnenin bir yansıması bir gölgesinden ibarettir. Ona göre bu dünyada kedi görüyorsak aslında bu idealar dünyasındaki gerçek kedinin bir yansımasıdır ve bu yansımalar bir gölge gibi çok silik detaysızdır. Yansımanın idealar dünyasındaki gerçeği ise bu dünyada gördüğümüzden çok farklı, çok daha güzel ve göz alıcıdır. O yüzden şunu sormak gerekir: O kedi gerçekten var mı yoksa gördüklerimiz sadece birer yanılsama mı ?
Sorunun Matematiksel Cevabı
Olurmu len öyle şey