mustafaersoy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de lisedeyken bu ikilemde kalmıştım ve üniversiteye girmeyi seçtim.
Şimdi görüyorum ki ben eğer üniversiteye girmeseydim, oturup kendimi bir kaç ay daha geliştirseydim, -lisede kendimi programlama konusunda bayağı geliştirmiştim- bir yazılım şirketinde en kötü ihtimalle asgari ücret ile işe girip sonradan yükselebilirdim. Bu işin yanında freelance bir şeyler yaparak güzel paralar kazanabilirdim.

Üniversiteye girdim, yeni dostlar edindim, bu dostların içinden bazıları tam benim kafamda, birlikte güzel paralar kazanabiliyoruz, güzel şeyler yapabiliyoruz. Güzel hocalar tanıdım, çok engin bilgi ve tecrübeye sahip olan. Ailemin olduğu şehirden farklı bir şehirde olduğum için kendi ayaklarımın üzerinde durmayı öğrendim ve ailemin değerini daha iyi anladım.

Zor yanı ise bilgisayar mühendisliği bazı dersleri gerçekten zor, hocalar zorluyor, kötü hocalarda var. Bir yandan memleket, aile, dost özlemi var. İyi insanların yanında kötü insanlar da tanıyorsun. Bazen maddi sıkıntılar oluyor ama onu da freelance işlerle çözüyoruz çok şükür.

Tüm bunları ve kendi durumlarını göz önünde bulundurarak bir karar ver kardeşim. Eğer kafana takılan bir şey olursa bana sormaktan çekinme lütfen.
Hocam en azından dershaneye boşa para gitmesin, internet üzerinden çalışmaya başlayabilirim. Dershanede anlatılanların hepsi kendi internet sitelerinde ücretsiz olarak var. Ayrıca youtube da birçok kanal mevcut.