Okumayı sadece sisteme köle olmak olarak algılamayın. Üniversite insana farklı şeyler katar. Bu çarpık eğitim sisteminde birkaç hocaya denk gelirsiniz, hayata bambaşka bir pencereden bakmaya başlarsınız. Ben yetenek sınavıyla öğrenci alan bir bölümdeyim o nedenle test çözme, dersane olaylarına pek hakim değilim ancak şöyle düşünün; piyasada sizin gibi yüzlerce insan var, ben işveren olsam sizinle aynı nitelikleri taşıyan üniversite mezunu bir adaya iş veririm. Alaylılar da pekala efsane işler başarıyorlar fakat akademik eğitim almış, alanında dirsek çürütmüş, kafa yormuş insanlar bir adım daha öndeler bana kalırsa. Tabi bu biraz da eğitim aldığınız okula, bulunduğunuz ortama, takıldığınız insanlara da bağlı. Her gün "knk karıya bak" tipleri ile takılıyorsanız elbette boş bir üniversite hayatı geçirirsiniz. Fen bilimleri ile aranız iyi değilse sosyal bilimlere yönelin. Sözel bir bölüm okuyun. Mesleğinizle alakalı olmasa bile akademik eğitim alırken haz duyacağınız bir bölüm seçin ve bitirin derim. Bunun yanı sıra şayet kendi işinizin patronu olmayı hedefliyorsanız battıktan sonra tekrar çıkmak için bir şansınızın olup olmayacağını da iyice düşünün.