Hicbir balina btc yi alip kenara koymuyor binancede yada diyer sitelerde bakarsan adamlar anlik alip satiyor bu anlik satislarda parayi kazaniyorlar mesela benim cok param olsa ve bu isi yapiyor olsam btc yi ikiye bolerim birinciyle dustumu hemen alirim ikinci ile biraz yukselince tekrar alirim ve fiyati yukseltip birinciye satis emri verip bu sekil calistimi hic zarar etmez cogu bu sekil yapiyor bende anlik satislarda tum parayi ikiye boluyorum o sekil kaybetme ihtimali az oluyor.
Long term investment'ın geçerliliğini yitirdiği ve anlattığınız şekilde vurkaç şeklinde yatırım anlayışının hüküm sürdüğü bir piyasa için gelecekten söz edilemez, ve bitmeye mahkumdur. Blockchain ile şuanki coinleri birbirine karıştırmayalım. Teknoloji ayrı birşey üzerinde yer alan geçici coinler başka... Bu teknoloji üzerinde bazı düzenlemeler ve geliştirmeler yapılarak gelecekte kullanabilir fakat şuanki haliyle değil!!
Zaten bu piyasanın başına ne geldiyse Twitter'da (yerli yabancı) takipçi sayısı çok olan twitter hesaplarının, şu fiyattan aldım şu fiyattan yuvarladım... ya da şu fiyattan lış şu fiyattan satış tavsiyeleriyle onlara uyan kitlelerin yüzüden geldi. Uzun dönemli yatırım anlayışında çıkan bir piyasa gelecek vaad etmez ve yavaş yavaş yok olmaya mahkumdur...
Şimdi marketin geçen senelerde de böyle hareketler ve düşüşler yaşadığını öğrendiği birkaç havalı sözcükle söyleyecek balinacı tayfa bana istediğini diyebilir

)