Bak kardeşim... Adamı kredi kartına itmek borca sokmak olur... Adama borç para vermek yine borca sokmak olur. Bu adam zor durumda... Bugün ödeyebilir yarın ödeyemez gibi durumlarda banane diyebilecek adam değil gurur yapacak adam... Vicdanı rahatsız olacak adam... Sen bu adama şuan verebileceğin tek akıl ona bunun doğru olmadığını anlatmaktır...
Bugün ben el uzatsam yarın başkası el uzatsa ok buna saygım var... ama ne konuda? bir pırlanta yüzük için mi? Bugün AOG gibi kurumlar anca muhtaç insana yardım ediyor... ne diye ediyor? engelli kalmış, ameliyat olamamış... Kader budur... Bu arkadaşımızın yaşadığı kaderden de öte...
Asıl bunun adı saldırmak hiç değil... Ona tecrübeni paylaş... Onu borca sürükleme.. Onu yorgandan dışarı çıkmasını sağlama...
İş sektörün uyuyorsa iş ver... Benim ki uymuyor... Benim ona paylaşabileceğim en güzel duygular bunlardı... Bu herşeye bedel...
Adama niçin saldırıyorsunuz anlamış değilim, herkesin öncelik sıralaması ya da zor durum eşiği farklı olabilir. Adam demek ki gerçekten zor durumda ki buraya yazmış akıl almak için. Keşke eleştiriden ziyade birileri de çıkıp akıl verebilse.