Çok güzel anlatırlar

Muhtarlıkta ki kayıtlı adresine ferman gibi bir kapalı, zımbalı dosya gelir görünce geldiği üzülürsün. Açınca ise daha çok üzülürsün

Sonra adın büyük harfler ile yazar ve senden bahsederler bol bol
Soruna cevap;
Site üzerinden yaptığın satışlara sen fatura da kesmiyorsundur o halde ? Faturasız vergisiz temiz kazanç şu anda. Ballı kaymak valla. Günde 200 ve bazen üzeri de demişsin. Ayda 6.000 TL eder. Hadi her gün olmasın 5 bin tl. Güzel bir satış ama faturasız. Yaklaşık bunun vergisi 850 TL sanırım. Buda çıkabilecek cezası diyebilirim.
Neyse konuya gelicek olursak, bu gittiği yere kadar gider. 2 şey olabilir.
1. Gittiği yere kadar gider ve bir gün fark edildiğinde uyarılır ve sende hızlıca fatura kesimi vb başlar sessizce göze batmadan ceza yemeden o günden itibaren biz gibi vergiye tabi olursun ki bu EN İYİ SENARYODUR.
2. Toplı bir ceza ile karşılaşır, altından kalkamaz mahkelemelik olur yada krediye girip batarsın.
Ben Vergi Levhalı bir esnafım. İnternetten kalem satsan 1 tL den, fatura kesmen gerek. Vergiye tabi olman gerek. Hatta deneyimimi anlatim,
E-Ticaret sitesi açtım. Muhasebecime anlattım ve vergi dairesinden memur gelip bana yeni faaliyet kodu oluşturdu. İşte internet üzerinden satış ve pazarlama. TV program vs vs uzunca bir liste yaptırdım 3 faaliyet kodu açtırdım falan. Adam geldi, elinde tablet ile satış yapacağım siteye girdi inceledi. Sonra faaliyet kodlarını oluşturdu ve 1 tanesine bu siteyi ekledi falan incik boncuk kısımlar. Daha sonra fatura bastırdım. Her işleme fatura gerek. İrsaliye kağıdı veya e-ticaret yazılımın gelişmişse orada da oluyor ve hazırladım. Derken her satışa fatura keser, her alım yaptığım ürünün faturasını muhasebeye, satışlarım muhasebeye derken vergiden çok kazanç olmuyor. Elbet sattığın ürün çok karlı değilse veya kendi imalatın değilse çok kalmıyor.
Lafı çok uzattım, vergi dairesi bırakmaz bunu. Er yada geç karşına çıkar ve sana kendini tanıtır. Üzer kısaca.