Selamlar,
Aktif olarak e-ticaret sitesi işlettiğimiz ve sektörde bir kaç hatrı sayılır firmaya danışmanlık hizmeti verdiğimiz için konuya tavsiyelerimi ekleme gereği duydum.
Öncelikle sektörünüzü iyi anlamalısınız. Kullanıcıların satın alma kararını ne kadar sürede verdiği çok önemli bir detay. Örnek veriyorum saat, aksesuar vs. gibi ürünlerde anlık alım kararları veriyor genelde. Ancak giyim kategorisinde ( ceket, mont vs.) ilk olarak ürünü inceliyor, bir kaç saat sonra içinde farklı sitelerden alternatiflere göz atıyor; kafasında yattıysa 1-2 gün içerisinde siparişini tamamlıyor. Hatta kendi internet sitemizde 2-3 haftalık sepetleri yeni siparişe dönüştüren müşterilerimiz var.
Ziyaretçilerinizin ürünlerinizden önce dikkat ettiği bir konu da güven. Basit duran ayrıntılar sıradan kullanıcılara devasa bir güven algısı oluşturabiliyor. Misal veriyorum bazı internet siteleri whatsapp hattı ile destek hattını aynı numara üzerinden kullanıyor ( mobil numara 53x , 54x vs. ). Bunun yerine hiç yoktan bir sabit hat kullanılabilir. Homeoffice çalışsanız bile mağaza, depo algısı oluşturabiliyor bu sabit numara. Ve bazı kullanıcılar buna gerçekten dikkat ediyor.
İnternet sitenizde açık adres ve birden fazla telefon numaranızın bulunması dolaylı yoldan dönüşlerinizi arttırabilir. Hatta kullanmasanız bile fax numarasını da ekleyebilirsiniz . Vergi no gibi detaylarda ekstra güven oluşturabiliyor kullanıcılara. Ufak detaylar ama emin olun cironuzu katlatabilir
Eğer uzun soluklu bir proje yönetiyorsanız kazanç sağlamaktan önde tutmanız gereken tek şey müşteri memnuniyeti. İade, değişim veya destek taleplerini minimum zamanda değerlendirmeniz gerçekten çok fazla önem taşıyor. Sizi markalaştıracak şey müşterilerinizdir bunu unutmayın.