Merhaba arkadaşlar,
Sizden Admob gelirinizi paylaşmanızı istemeyeceğim ancak admob gelirinizin geçersiz trafik miktarının, toplam kazanca oranları kaçtır? Ben hesapladım, Ocak ayı için %7 çıktı. Bazı kaynaklara göre(çok güvenilir de değil ya) %1-%2'nin üzerinde olması tehlikeli diyorlar.

https://productforums.google.com/forum/#!topic/adsense/7dNxGHmoR8Y;context-place=topicsearchin/adsense/authorid$3AAPn2wQcknQpVk_DQcgCX2T8OMTfPUL6hlmoxt39 U4ucXSVSDCAGNLsOsTqOLuzqC5IgMXPYp6pXw%7Csort:date% 7Cspell:false

Oranın yüksek olması ne demek?
Bir çok ihtimal var, herşey doğru şekilde yapılmışken(reklam yerleşimi, reklam zamanlaması) dünyada sadece bir kişi sebebiyet verebilir bu duruma, reklamlara sürekli tıklarsa ve işlem yapmazsa bu geçersiz trafik olarak sayılır.
Ya da reklam yerleşiminde sıkıntı vardır, yanlışlıkla tıklamalara sebebiyet verebilir reklamlar. Yine bu durumda da bu sonuç ortaya çıkabilir.

Biz geliştiriciler olarak bu konuda zor durumda sayılırız çünkü Admob bununla ilgili hiç birşey paylaşmıyor. Sadece aylık toplam miktarı yazmış, hangi uygulamadan, hangi reklam biriminden, hangi ülkeden, hangi tarihte geçersiz tıklamalar yapılmış bunları bize göstermesi lazım. 20'den fazla reklam birimim var, "Geçersiz etkinliği nasıl önleyebilirsiniz?" ya da "Reklam kılavuzları" yardım sayfaları yetersiz kalıyor. Uygulamalarımdaki tüm reklam birimlerini tekrar inceledim, ilk bakışta hepsinin zamanlaması ve yerleşimi mükemmel görünüyor ama Admob bir rapor sağlamazsa ben nasıl anlarım hangisinde sorun var?

Şimdi ise sorulara geçelim arkadaşlar
1- Sizde durumlar nasıl? Son iki ayın oranı kaç? Herhangi bir ceza aldınız mı bu durumdan dolayı?
2- Oran yüksek ise sorunun nerede olduğunu nasıl anlarız? Bununla ilgili çalışanlar var mıdır?
Tıklama oranlarına bakın diyebilirsiniz ama kanımca bu doğru bir bakış açısı olmaz çünkü tıklama oranlarını yüksek tutmak da ayrı bir çabanın ürünü olabilir. Yani ben uygulamamda kullanıcının reklamı tıklamaya en çok meyilli olduğu anda - yerde gösterirsem bu yerleşim hatası değil, geliri maximize etmek için yapılan planlı bir yerleşim olur.

Genel olarak sorularım bu şekilde arkadaşlar. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..