wanted adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese Merhabalar,

Öncelikle kendi bitcoin tecrübelerimden ufakça bahsedeyim;

2013 yıllarında btc-e üzerinden bitcoin - litecoin yatırımı, piyasalar arasındaki fiyat farkından dolayı arbitraj işlemleri, ve evde mining işlemleri yaptım.

İşin sonunda zarar yaparak bu piyasadan çekildim.

Neler yaşadım?
Litecoine yatırım yaptım, paramı katladım ama sonrasında bugünlerde yaşanan erimeye benzer bir dönem yaşandı her gün sabırla bekledim artmasını fakat maalesef artmadı bir süre sonra dayanadım sattım. ( 45 dolardan 1,5 dolara düştü ) 8-9 aralığında sattım. Mining ve arbitrajda yaptığım için zararımın bir kısmını çıkarttım ama sonuçta zararı kabul ederek bu işten uzaklaştım.

Not: Bu düşüş o yıllardan 2017 yılına kadar yaklaşık 2-3 sene boyunca toparlamadı. Sanırım kimse kolay kolay 2-3 sene sabredip bekleyemezdi.

Mining de ise bitcoin fiyatı düşünce kazanç durumu harcadığı elektirik parası ile aynı seviyeye düştüğü için rig'imi dağıttım sattım.

Ama şunu açıkça söylemek istiyorum bu düşüş süreci benim ciddi anlamda pisikolojimi etkiledi geceleri rahat uyuyamıyordum her gün artacak umuduyla uyanıyordum.. Ve burada ki tek amacım kardan vazgeçtim zararımı kurtarmaktı..

Benim fikirlerime göre Bitcoinin zararlarını ve yararlarını yazacağım sizde kendi fikrinizi paylaşabilirsiniz;

Yararları :
- Çok güzel bir teknoloji
- Yüksek miktarda paraların çok düşük rakamlara ve çok uzak mesafelere kısa sürede transferi

Zararları :
- Borsaların hacklenme, devletin kapatması vb kapanma riskleriyle paranız çöp olabilir
- Bütün kontrolün elinizde olduğu walletin pc'nizde kapladığı alanın büyüklüğü ( eskiden böyleydi yeni bir güncelleme geldimi bilgim yok )
- Elinizde bitcoininin çok kısa süre içerisinde maddi değerinin düşme olasığı
- Psikolojik olarak düşüşlerin sizin sağlığınıza etkileri
- Özellikle yüksek bir miktarda para transferi yaparken bu transfer gerçekleşene kadar %10 belki daha fazla kayıp oluşma riski bu belki yapacağız işten zarar bile etmenize neden olabilir
- Devletler vergisel kayıp yaşadığından dolayı bunu kontrol altına almadan alışveriş yapılmasına izin vermeyecektir. Düşünsenize şu an bütün herkesin bitcoin ile internetten alışveriş yaptığını?
- Dünyaya yakıt, elektrik olarak zararı

Sonuç :
- Yatırım araçı olarak kullanılmadan sabit yada kontrol altında değere sahip olur,
- Madencilik durumu ise elektrik tüketmeden yapılabilirse,
- Kara parada kullanımları engellenir,
- Güvenliği arttırabilinilir ise o zaman yararlı bir araç haline gelecektir.
Zararınız için geçmiş olsun. Bence Sanal para yerine borsa'da Lot alıp, satmak daha mantıklı. İyi takip sonucu, garanti yatırımlarla. Tekrar tekrar geçmiş olsun.