Bu bambaşka bir konu. Bugün en kral uzman bile " backlink olmadan olmaz " diyorsa burada detayı sormak lazım, nasıl backlink diye?
sonsuzluğa giden profil backlink mi? 70 lik dedelerle yaşıt wiki backlink, ziyaretçi defteri backlink mi?
Bana kalırsa herkes kalite eksenini es geçiyor. Backlinkin ücreti değil size katacaklarıdır önemli olan. Bu yüzden adamlar ayırmış Sayfa otoritesi, Site otoritesi diye. Bu değerlere bakmazsanız, siteye girip adam akıllı gezinmezseniz, kaynak kodları incelemezseniz zarar edersiniz. Ya da sizin gibi eğer tek bir siteniz varsa kendinize özel bir ağ kurar, oralardan backlink elde edersiniz. Meşakkatli ama direkt olarak amaca uygun bir sistem.
2+2:4 ise r10'dan kaliteli backlink alınmayacağı da aynı orantılıdır. Neden derseniz, en kötüsü adam ayda 20-25 tanıtım ve 3-4 footer alıyor bu adam satarken pa-da 30-35 iken ilk güncelleme de bu kalitesi düşüyor ve google gözünde de değeri düşüyor. Bu da faydadan ziyade zarar veriyor. Açıkcası bu tarz backlinkler hiç bir zaman ileri dönük yatırım yapanlar için ideal bir seçim olamaz. Evet bende alırım buradan tanıtım ama daha çok pr değeri katmak için, mesela backlink kodu eklemeden yaparım ki maksat millet beni tanısın.