Ben satıcılara hiç bir zaman kızmadım hep alıcılara kızdım. Çünkü, 5-50 tlye kelimede yükseltmeye çalışan ile bir tanıtım yazısı veya backlinke binlerce tl veren adamın kafası aynı kafadır. Seo ne ucuzdur ne pahalıdır. Bir siteden 100-150 tl tanıtım almak mantık işi mi bence değil, çünkü adamın sitesine bakıyorsun kalitesi düşük ama kalkıp dehşet para istiyor. Backlinçiler de aynen böyle, bence en sağlıklısı yapabilen varsa kendi sistemini kursun.
Ben şuan orta kalitede makale yazdırırıyorum 100 kelimesi 1 tl, 600 makale yazdırdım gittim birde 10 ip ve ssl v.s aldım ortalama 3-4 k masrafım oldu ama en azından yok tanıtım yok backlink peşinde koşmaktan iyidir. Free kaliteli yerlerden backlink alarak bu siteleri beslesem, 6-7 ayda birde pa da değerleri yükseltsem benden iyisi olmaz. Buradaki faydanın biri de bu sitelere paravan değil ana site muamalesi yaparsanız bir çok alt kelimede çıkıyor ve buda çok etkili olıuyor. Yani backlink tanıtım v.s booş iş. Kendi ağını kurup emek vermek bence en sağlıklısı.