Aöf de okuduğun sürece 6 ayda bir harç yatırıyorsun o ücreti yatırdığın sürece derslerine sınavlarına girmesende 29 yaşa kadar tecillisin.
lisans(4 yıl)+Yüsek Lisans (1.5 yıl) sonrasında ekstra tecil yapılamıyor. Hadi doktora falan yapsan onu bilmiyorum ama 2 arkadaşım bu pozisyondaydı ve tecil edemediği için vatandaşlıktan çıktı
Hocam normalde yapılıyorda o yöntemini bilememiş.
Yönlendirmeler yanlış. Tezliye giremeyeceğini düşünerek tezsiz yüksek lisans yapacağını düşündüğümüzde maksimum 1.5 yıl erteleme şansın olur, çünkü tezsiz yüksek lisans 3 dönemdir. Tezli yaparsan da maksimum 2 yıl olması lazım +1 veya 2 yıl daha olabilir ama tezli malum özel şartları olan bir şey ha deyince olmaz. Yeni mezunsan +2 zaten kafadan tecil hakkın var bunu da belirteyim.
Yapacağın en mantıklı şey tezsiz falan karıştırmadan öncelikle +2 yıl yeni mezun tecilini almandır. 1.5 yıl sonra falan da tezsiz yaparsın + 1.5 yıl daha alırsın, işler karışmamış olur.
Yönlendirmeler doğru , yöntem bilinmesi gerekir. Eğer amacı askerliği şimdilik erteletmekse işlerinden dolayı daha ileride gitmek istiyorsa 4 yılı bitirdikten sonra Ücretsiz 2 yıl tecil hakkı veriyorlar bunu daha öncede belirttim.

okul okumana gerek yok. o 2 yıllık süre dolduktan sonra yüksek lisansta dönem sonunda bölüm değiştirerek 35 yaşınakadar erteletebiliyorsun. Bu forumda bile canlı örnekleri var
Ya 2 gündür sistem arızalı diye geri gönderiyorlar, yarın tekrar gideceğim ve son günüm. 25 gidiş+25 dönüş 50km yol yapıyorum. Allah kimseyi devlet dairelerine düşürmesin, ne zaman resmi bir kurumda işim olsa ya sistem arızalanıyor ya da şunlar şunlar eksik diye geri gönderiyorlar
Hocam sistem arızası gittiğiniz yerdemi yoksa genel mi ? Eğer gittiğiniz yerde ise size en yakın başka askerlik şubesine gidebilirsiniz. Bütün askerlik şubeleri oluyor.