Yarın Amerika çıkıp Bitcoin kullanımını yasaklıyoruz derse grafikler ne diyecek?
Devletler bu topa girmeden önce zaten kripto para birimleri uçuşa geçmişti. Çinin veya japonyanın manüplasyon yaparak yada bir reforma giderek değeriyle oynayabilecekleri dönemin treni çoktan geçti diye düşünüyorum. Devletlerin müdehaleleri çok sınırlı kalacaktır bitcoin veya alt coinlere.
Ne olacak bu koca bebeklerin hali sorusuna gelicek olursak?
Daha hiçbir şey belli değil. Düşüş nereye kadar sürer çıkış ne zaman başlar yada başlarsa ne kadar sürer. Ama belli olan birşey var ki, bu evrensel para birimleri şuan ki değerinden cok daha değerli olacağı. Nedenini bilen biliyordur. Komisyonsuz masrafsız dünyanın bir ucundan bir ucuna direkt olarak para aktarımı gerçekleştirebilmeniz.
5-6 sene öncesine bakıldığında sadece uyuşturucu ve silah için kullanılan birim bugün e-ticaret sistemlerine entegre edilmeye başladı. Paranın standartlaşması değerini düşürecektir diye düşünüyorum. Ne kadar zorlaşırsa ne kadar kapsama alanı daralırsa (vizyonundan şaşmadan) değerini koruyacak ve hatta arttıracaktır. Altcoinlerin de artması illaki rekabet ortamında değer düşüşü yaşatır ancak. Üretim limiti denen olay yüzünden yine değer karmaşası yaşanabilir.
Bu konulardaki düşüncelerim böyle. Yatırım yapmak isteyen arkadaşlara nacizane tavsiyem de şudur, btc etkisi altında kalan koinlere yatırım yapmayın. Daha bağımsız duranlar bir nebze olsun güven sağlayabilir. Misal eth, xrp gibi.
İyi forumlar.