ce7in adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaşadığınız durum da bir çeşit rahatsızlık. Nasıl ki kolumuz, bacağımız kırıldığında ya da kalbimizde bir sorun olduğunda uzman bir hekime başvuruyorsak bunda da işinin uzmanı bir psikiyatrist ya da bir psikoloğa başvurmak gerekir. İnsan, beyninde olup bitenleri gözle göremediği ya da acısını hissedemediği için bu tarz durumlarn bir rahatsızlık, bir hastalık olduğunu tam olarak algılayamıyor. Gerçekten algıladığını düşünenler bile çoğu zaman olaya yüzeysel yaklaşıyor. Çünkü bu algılamayı yapacak olan organın (beynimiz) kendisi rahatsız ya da hasta. Misal kolumuzda, bacağımızda bir sorun olduğunda bu sorunu algılayacak olan organ beynimiz olduğu için olaya dışarıdan bakmış oluyor ve kolayca durum tespiti yapabiliyor ama kendisi hasta olduğunda bunu tam olarak yapamıyor. Durumun farkında olduğunda bile kendi kendine sorunu aşmaya çalışıyor. Bu da kolay olmuyor hatta çoğu zaman başarısız oluyor. Eğer kişi biraz kaderciyse en sonunda "ne yapayım ben de böyleyim" deyip sorunun üzerini örtüyor.
Benzer bir sorun bir yakınımda da var. Hatta dün çok sorunlu bir gündü onun açısından. Tabi bizim açımızdan da. Kendisini bir şekilde ikna edip bir psikiyatrist'e götürmeyi planlıyorum. Başka türlü düzelecek gibi görünmüyor. Psikiyatrist'in önerdiği tedaviyi (ilaç ya da başka bir şey) düzenli uygularsanız sizin bile şaşıracağınız bir biçimde sorununuzun çözülebileceğini düşünüyorum.
Yine bir başka yakınım da yaşadığı bazı olaylardan sonra birkaç yıl önce anksiyete bozukluğu yaşamaya başlamıştı. Tabi biz bunu o süreçte anlayamamıştık. Bir süre düzelmesini bekledik fakat daha da kötüye gidiyordu. Son çare olarak bir psikiyatrist'e başvurduk. İlaç tedavisi verdi ve ilaçlar olabildiğince düzenli kullanılmaya çalışıldı. Tabi biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Sonuç gerçekten iyiydi. Şu an o rahatsızlıktan eser yok diyebilirim. Kendisi bile o zamanlarını hatırlayıp "ne acayip bir kafam varmış", "direkten dönmüşüm" falan diyor.
Umarım siz de yaşadığınız sorunlardan kurtulabilirsiniz.
Haklısınız tamamını okudum o ilaçları kullanmak istemiyorum sürekli uyutuyor. Sorunun o derece yüksek olmadığını düşünüyorum ama rahat yaşam için istitorum tahammülüm kalmadı hiç bir şeye su sıralar aşırı arttı.