Soru 1: Ukraynada paralı üniversite okumamız için Türkiye'de üniversite sınavına girip puan almamız lazım mı?

hayır. türkiyedeki üniversite sınavlarına girmeseniz de üniversite eğitimi alabilirsiniz. bu mesajımı denklik alabilirsiniz diye yorumlamayın. denklik ile ilgili yökün denklik birimi sayfasını kontrol edin. ben sadece üniversite eğitimi alabileceğinizi söylüyorum.

Soru 2: Ukraynada paralı üniversite okumaya gittiğimiz zaman dönemi beklememiz lazım mı yoksa direkmen dönemin ortasından başlayabiliyor muyuz? (Binevi hızlandırılmış ders verilip diğer öğrencileri konularına yetiştiriyorlar mı?)

eğer rusça eğitim almak istiyorsanız hazırlık okumanız gerekmektedir. hazırlık eğitimi için yeni dönemi beklemenize gerek yok fakat beklemenizi tavsiye ederim. çünkü dil eğitimi göreceksiniz, kişisel gelişiminiz için zamana ihtiyacınız olacak. dolayısıyla dil eğitimini hızlandırılmış bir şekilde almamanızı öneririm. zaman, pratik yapmanız için önemlidir.

Soru 3: Ukraynada üniversite okumaya başladığımızda Askerliği tecil ettirebiliyor muyuz?

hazırlık senesinde öğrenci statüsünde görünmüyorsunuz türkiyede. dolayısıyla askerliği erteletemezsiniz. 1. sınıfın ilk dönemi bittiğinde üniversiteden alacağınız öğrenci belgesi ve transkript ile konsolosluk üzerinden askerliğinizi erteletebilir, aynı şekilde kyk burs ve geri iadeli krediye başvuruda bulunabilirsiniz.

5 gün için 2500 tl olayı garip gelmesin size. bilinenin ve internette yazılanın aksine ukrayna artık o kadar da ucuz bir ülke değil. içki ve sigara dışındaki her şey türkiye ile hemen hemen aynı. daha dün benzine yapılan zam ile 3 sene öncesine nazaran benzin fiyatları 300% artmış durumda.
sırf ucuz dediler diye yaşamayı düşünüyorsanız tavsiye etmem, pişman olursunuz.

bağlı olduğunuz emniyet müdürlüğünün pasaport şubesine gidip başvuru için gerekli belgeleri ve harcı yatıracağınız hesap numaralarını alabilirsiniz. başvurudan sonra genelde 3-5 gün içerisinde teslim edilir.

ukraynaya sadece turist olarak gelmek isterseniz pasaporta ihtiyacınız yok, çipli kimlik ile giriş yapabilirsiniz.

sormak istediğiniz tüm soruları mesajımı alıntılayarak sorabilirsiniz. firmaların veya ukraynada danışmanlık hizmeti veren kişilerin işlerine taş koymayacak şekilde, doğru bir şekilde yönlendireceğimden emin olabilirsiniz