Ukrayna'ya gitmek istiyorum. İlk etapta gezmek, keşfetmek binevi keşif yapmak için gitmek istiyorum. Gittiğim zaman ortalama 10-15 gün boyunca oralarda vakit geçirmek insanları, işleyişi, sistemi, ülkenin avantajlarını ve dezavantajlarını görmek ve öğrenmek istiyorum.
Tur fiyatlarına baktığımda maşallah 5 gün için 2.500 tl isteyenler var.
Biraz dilim olsa kendim bile gitmeyi düşünüyorum. Bilet fiyatlarına baktım 230 tl civarında. Abim ile kesinlikle gitmeyi düşünüyorum. Ülkeyi keşfettikten sonra baktım hoşuma gitti direkmen orda paralı okulda okumayı düşünüyorum. Hatta en çokta şu soruyu merak ediyorum.
Eğer ukrayna'da yaşamış ve işleyişi bilen tecrübeli biri cevap verirse sevinirim.
Soru 1: Ukraynada paralı üniversite okumamız için Türkiye'de üniversite sınavına girip puan almamız lazım mı?
Soru 2: Ukraynada paralı üniversite okumaya gittiğimiz zaman dönemi beklememiz lazım mı yoksa direkmen dönemin ortasından başlayabiliyor muyuz? (Binevi hızlandırılmış ders verilip diğer öğrencileri konularına yetiştiriyorlar mı?)
Soru 3: Ukraynada üniversite okumaya başladığımızda Askerliği tecil ettirebiliyor muyuz?
Şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim? Kendi başıma kalkıp gidemem çünkü hayatımda ne uçağa bindim nede havalimanı prosedörlerini bilmiyorum ki biraz karışık geliyor. Bazen videolarda denk geliyorum adamlar oraya gidiyor yok efendim çek ediyor, yok efendim orda otobüse biniyor oraya gidiyor bir şeyler yapıyor pasaport felan alıyor. Bu arada pasaportum yok nasıl alacağımı, kaç güne alındığını ve para verip vermediğimizi bilmiyorum.
Tanıdığım eşim dostum akrabam olsa bana öncülük edebilecek hem havalimanında hemde ukraynada yol gösterecek onunla beraber gidip beraber dönebileceğim biri olsa hemen gideceğim fakat ne yazıkki öyle bir tanıdığım yok. Turların fiyatlarıda aşırı pahalı olduğu için onları tercih etmeyi düşünmüyorum.