Askerdeyken akrepten bile daha zehirli hatta öldürücü olduğu söylenen Sarı Ömer ile karşılaştım. En korktuğum hayvanlardan bir tanesidir. Askerde de hep karşıma çıkacak diye korkmuştum ve başıma da geldi.
Üsteğmenin odasını temizlerken çantasını çekeyim dedim. Kapağını kaldırmamla elimin üzerinden geçip çantanın içine girmesi bir oldu. Utanmasam çığlık atacaktım. Hemen laz devremi çağırdım. O araya komutan da geldi. Dedim içinde sarı ömer var hiç aldırmadı geçti yerine oturdu. Arkadaş da süpürge değneğini içine soktu. Bir anda değneye sarıldı böcek. Sonra dışarı çıkartıp üstüne bastı. Tabii pinpirikli biri olduğum için acaba başka varmı diye de içim içimi yiyor. Neyse üsteğmen yokken ben masanın kenarında ki üçlüye android telefonu soktum şarj ediyorum. Bir baktım kalorifer borusunun üstünden yavru sarı ömer bana geliyor. Bir an durdum ne yapsam diye. Sonra bir şey bulup öldürmek için gidecekken dolabın arkasına kaçtı. Tam dolabı çekip öldüreyim derken mesai bitmiş komutanlar gidiyormuş. Devrem de geldi hadi gidiyoruz dedi. Ben halen böceği öldürme derdindeydim ama o gidiyoruz pazartesi bakarsın dedi. 2 gün aklımdan çıkmadı. Kapıyı çektik çıktık ama o odada nasıl bulacaksam artık. Pazartesi ilk iş odaya girip böceği bulmaktı ama tüm dolapları masaları çekmeme rağmen yoktu. Odaya da girmeye korkar oldum. Koltuğa otururken bir anda tikliler gibi hemen koltuğun arkasına sağa sola bakıyordum. Sonra farkettim ki o odadan bizim yazaneye kalorifer borusu gidiyor ve böceğin geçeceği de genişlikte delik var. Bu sefer iyice çıldırdım. Ben o odada bir yerde diye düşünrken bu yazaneye de gitmiş olabilirdi. İşin kötü tarafı yazane daha karışıktı. Neyse akşam çıkarken temizlik yapıyordum bir baktım koltuğun altına hareketsiz bekliyor. Hemen süpürgeyi vurup öldürdüm. Ve rahat bir nefes aldım.
Yine uzun uzudıya anlattım yaa

Hiç beceremiyorum kısa kesmeyi. Daha yeni devrem aradı ben hep kendimden anlatıyorum. Çocuk sıkıldı abi bir isteğin varmı görüşürüz yine diye kısa kesmeye çalıştı