Ben 21 yaşındayım ve her böyle 17-19 yaşındakilerin klasik olayları. " Evden kaçtım, evden kaçıcam, böyle ailenin ta ..., yok efendim ben böyle babanın ta yedi sülalesini .... " demelerini çok duydum. Bizde tabi evde güllük gülistan yaşamıyoruz. Havadan nem kapan durumlara bile geliyoruz. Hatta dozu biraz aşıp evde ortalığın ... koyduğumuz bile oluyor. Fakat küslük taş çatlasa 2-3 gün sürüyor. Ama velakin kin beslemeye başlarsan işte gerçekten işler değişir ve bu seni çok daha farklı yollara sürükler.
Eğer gerçekten kendini evde beş para etmez, hiç bir işe yaramaz biri olarak görüyorsan. Onların gözünde öyle biri olduğunu düşünüyorsan. Onları şaşırt.
Para kazan, kendi düzenini kur. Bak işte o zaman sana bakış açıları nasıl değişiyor. O yüzden herşeye sitem edip yok efendim asarım keserim biçerim evden kaçıcam vırtda cırtda bunlar hep lafta icraat. He kaçmak istiyorsan kaç bir şey olmaz. 3-5 ay sonra hayatına sitem edip bali veya tiner çekmeye başlarsın. Evine geri dön ve aileni şaşırt. Başarını kanıtla gerekirse herşeye göz yum.
Bu konuyu ifade eden güzel sözü de bırakayım.

“Paylaşılacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.”
------
En güzel intikam, "başarıdır." Seni sevmeyen herkesi üzer.
-Lacan
------
İnsanlar, benim ustalığımı elde etmek için
ne kadar sıkı çalıştığımı bilseler,
onun o kadar hayret edilecek bir şey olmadığını anlarlardı.

-Michelangelo