Öncelikle geçmiş olsun hocam, İstanbul'da olmadığım için hekim tavsiyesinde bulunamayacağım ama 5 diş çektirmiş, 2 kanal ve en az 7-8 dolgu yaptırmış birisi olarak birkaç kelam etmek istedim. Kanal tedavisinden önce ekşiden yorumları okuyup gitmiştim korkudan bayılırım kesin diyordum ama ister inanın ister inanmayın 2 seans boyunca 1 gram ağrı-sızı olmadı(kanal tedavisinin çok zor ve ağrılı olduğu söylenir hep).
Diş çekimi profesyonel bir hekim tarafından, uygun yöntemlerle yapıldığında ağrı-sızı hissetmezsiniz ve kesinlikle korkulacak bir olay değildir. Önce muayene edilirsiniz, ardından röntgeni çekilir ve yerine-boyutuna göre iğne ile anestezi uygulanır. İğne yapılırken acı hissetmemek için sprey sıkmasını isteyin mutlaka(iğneyi hissetmiyorsunuz). Sonrası saniyelik bir işlem zaten, elindeki aletle çekip alıyor. Daha sonra kanama kesiliyor ve birkaç gün o tarafı kullanmıyorsunuz olup bitiyor, gargara ve ilaçları aksatmadan kullanın. Eğer iltihaplanma varsa antibiyotik yazıp göndebilir ve bir süre kullanıp gelmenizi tavsiye edebilir.
Acemi bir dişçiye gitmediğiniz sürece korkulacak bir şey yok yani, tekrardan geçmiş olsun. Devlet hastanelerinde yeni mezun dişçiler çok oluyor 1 defa başıma geldi Allah düşmanıma göstermesin, 100-200 lira civarı diş çekimleri sanırım hiç gerek yok işkence çekmeye güzel bir dişçi bulup zaman kaybetmeden gidin.