FoxTr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yaş 25 lisans eğitimini bitirdim, şimdi ben 2 yıl daha erteleyebiliyormuşum. Bu 2 yıldan sonra kesin olarak yüksek lisans ya da doktora yapıyor mu olmak gerekiyor farklı bir neden yok sanırım ertelemek için?
Evet, sonraki ertelemeler için tek çıkış noktası yüksek lisans ve/veya doktora yapmalısınız.

Şunuda dipnot olarak düşeyim. 2. erteleme yapmak istediğinizde tezsiz yüksek lisansta yapabilirsiniz. Tezli - tezsiz farkı da, tezsiz 1 yıl olduğu için 1 yıl okurken 1 yılda mezun olduktan sonraki yıl için toplam 2 yıl. Tezlide ise 2 yıl eğitim olduğu için 2 yıl okurken 1 yılda mezun olduktan sonra. Toplam 3 yıl. (Not: tezli mezun olunduktan sonra 2 yıl olabilir. Şuan tam hatırlayamadım. mezun sonrası 2 ise toplam 4 yıl). Bu şekilde doktorayla birlikte en fazla 35'e kadar uzatabilirsiniz.

Tezsiz yüksek lisans şartları daha caziptir. Örneğin ales puanı istememektedir. Tek dezavantajı yakın zamanda tezsiz yüksek lisansın önünü kestiler. Yani doktora yapılamıyor. Tezsiz yüksek lisansa örnek olarak imzamda da bulunan iş güvenliği verilebilir.