constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bugün mali müşavirin yanına gittim ve home office şahıs şirketi için başvurdum. Kendisi de çok iyi ilgilendi. Hatta kurulum ücreti dahi istemedi. Ne zaman ilk işini alırsan o zaman ödersin dedi. O da 250 TL. Israr ettim ödeyeyim diye ama almadı. Sanırım 1-2 gün içinde şirket açılmış olur.
Şimdi benim merak ettiği bazı sorular var. Kendisi de bir şeyler söyledi ama tam anlayamadım. İnternette de okuduklarım çok fazla teknik terim içeriyor.
Misal ben web sitesi yapacağım ve site başı 500 tl ücret talep edeceğim. Nasıl bir faturalandırma yapmam lazım ki daha az vergi ödeyebileyim? Mali müşavir bir şeylerden bahsettti. İşte şöyle yapmazsan bak %40 vergi ödersin diye ama işte tam anlayamadım. Sonra da sormaya çekindim salak mı ki buda anlamıyor diye düşünür diye
Bu arada ev için olan faturaların (elektrik, su, telefon, internet, tadilat vs) gider olarak yansıtıldığını, 3 aylık vergi döneminin sonuna yaklaşırken (mart sonuna doğru kesilecek faturanın nisan da kesilmesi gibi) diğer ay kesilmesi gerektiğini biliyorum. Ama bualacağım paranın ne kadarının vergiye tabii olacağını ve xxx kdv dahil mi yoksa xxx+kdv mi olarak tahsil etmem gerektiğini bilmiyorum.
Umarım ne demek istediğimi anlatabildim.
Merhaba

Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum firmanızın bol kazançlar inşallah.

Bir çok kişi olumsuzluklardan bahsetmiş. Ancak çok dert etmeyin. Tabi doğruluk kısmı da var vergiler için.

Burda size önerim şu olacaktır. Bir hizmeti normalde 500 TL veriyorsanız, 750 TL olarak verin ki yapacağınız giderlerinizden sonra elinize geçecek kâr sizi tatmin edebilsin.

Bağkur'a dikkat edin, eğer bir yerde sigortalı değilseniz hemen bağkura da başvurun yoksa daha sonrasında borç birikerek tek seferde ödetiyorlar.

Bundan sonraki dönemde giderlerinizi mutlaka faturalandırın ya da fiş alın. Zira giderinizi de işletin ki gelir gider dengesi ile kâr marjınız düşmesin.

Bilişim işi yapıyor ve müşterileriniz olacak ise mutlaka Ticaret odası kaydı öneririm. Müşterilerinizin bilgilerini de tam alın ki ilerleyen süreçte sorun yaşamayasınız.