Şahıs şirketi açmak toplam ne kadara mal olur hocam?
Açılış için bendne 250 TL istedi. Aylık da 100 TL muhasebecilik ücreti.
Her zaman söylediğim gibi tekrar söyleyeyim. Kazancınız 5000 TL Altındaysa hiç şirket işine bulaşmamanız gerekiyor.
Vergi: %18 KDV + %15 Gelir vergisi ( Yada kazanç yükseldikçe %20-25-30-35 gidiyor )
Limited şirket olsaydı Kurumlar vergisi direk sabit %20 Olurdu + %18 KDV olurdu.
Örnek: 100 TL Satış yaptığın zaman Adam'dan 100 TL + 18 KDV = 118 TL para isteyeceksin. 18 TL'yi KDV olarak her ay ödeyeceksiniz.
3 Aylık yada Yıllık verginiz ise %15 ( Kazanca göre 20-25-30-35 olabilir )
100 TL'nin 15 TL'sinide Gelir vergisi olarak vereceksiniz. ( Fatura bulabilirseniz düşülür fakat bulmak ciddi anlamda zor. Aylıkda 2-3 bin TL Fatura bulmak mesele değil zaten 2-3 Bİn TL için şirket açmayada gerek yok )
118 TL almış olduğunuz paradan size 85 TL bir rakam kalacak.
Diger giderleri'de yazıp moralinizi bozmayayım
Hocam normalde şu anda açmayı bende düşünmüyordum ama şu anda başka bir işte çalışıyorum ve sigortam yatıyor. En azından bağkur ücreti+kira+elektrik+su+doğalgaz+internet+yemek+ yol parası vs gibi ücretlerle uğraşmayacağım. Şu andaki işte çalışmadan bu işe girdiğimde daha fazla masrafım çıkmış olacaktı. Biraz da bunları hesap ederek girdim. Bakacağım eğer kurtarmazsa çok açılmadan kapatmayı düşünüyorum ama inşallah bir şekilde yürütmeye çalışacağım. Sonuçta şahıs şirketi olduğu için kapatması daha kolay. Risk almadan da maalesef para kazanılmıyor.
hizmet işçilik faturasının kdv si elbetteki %18 değil muhasebeci onu tam anlatmamış anlaşılan %40 vergi verip beyanname zamanı para vermeye başladın mı muhasebecinin neden para istemediğini anlarsın
umarim hayırlı olur başarılar
Bakalım hocam nasıl olacak acaba