fikir alışverişi olarak gorelim
Yine googlenin tüm şartlarını yani önerdiği istediği tüm düzenlemeleri yapan bir site en tepeye gelmesi lazım
Örneğin amp ben geçmedim bundan 8-10 ay önce millet deli gibi amp, eklenti vs ne oldu ben geçmedim ve hiç kaybım olmadı.
Fikir alışverişi her zamangüzeldir.
Öncelikle Search Console sitelere ceza kesmek için değil, google ürünlerini daha iyi kullanılarak sitenin iyileştirilmesi olarak bakıldığında doğru kullanımı ile avantajlara sahip olunur.
Elbette ki bir çok işlem yapılması sonucu tam anlamı ile şunu alırsınız demek %100 doğru değildir.
Google özellikle vurgulayarak; kullanıcı odaklı bahsettiği durumlar mevcuttur.
Herhangi bir site 1 ihlal sonucu Adsense yasağı veya cezasına maruz kalır iken bir çok haber sitesinin bu yasaklardan etkilenmemesinin tek nedenide Google şirket olduğunu unutulmasıdır.
Her şirket gibi Google para kazanmayı amaçlar.
Günlük 200 kişinin girdiği bir siteden kazancı ile günlük en az 1.000.000 kişinin girdiği SABAH, HABER7, HABERTÜRK ve benzeri sitelerin Adsense politikiları aynı değildir. (Bakınız: Google Premium Adsense Hesabı)
Kaldı ki AMP olayı ilk açıklandığında bile millet açıklamaları tam anlamı ile okumadan koştu.
AMP kime tavsiye ediliyordu?
Mobil ziyaretçisi çok olanlara.
Sitesinde günlük hem mobil hem masaüstü ziyaretçi sayısı 1K olmayan kişiler bile buna balıklama atladı. Oysa ki kullanılan temanın responsive olması bile bu AMP olayına bulaşmamak için bile yeterliydi.
Google önerilerini iyi analiz edip buna göre işlemler yapılması faydalıdır.
Körü körüne her şeye OK denilmesini tavsiye ediyor muyum? Hayır.
Google hem web sitem için hem içerikler açısından bana önerileri varsa neden yapmayayım?
.
Yine söyleyeyim.
Bir çok kişinin en büyük hatalarından bir tanesi de Search Console doğru kullanılmamasıdır. 29-03-2017 tarihinde ki bir konuda bulunan mesajım https://www.r10.net/1072351742-post3.html.