Bu televizyon kiralama değil , 24-36 ay vade ile televizyon satma sistemi.
Belli bir peşin verip aylık düzenli meblağ ödedikten sonra 24-36 ay boyunca televizyonun ücretini ödüyorsunuz. Bir nevi kredi TV Kredisi.
Kiralama sisteminde ücret düşük olur ama TV size ait olmaz geçici olarak kullanır sözleşme bittiğinde iade edersiniz. Yinede durumu olmayıpta TV almak isteyen insanlar için maliyetli bir şekilde olsada ( Sonuçta 24 aylık bir kredinin küçümsenmeyecek bir faiz oranı var , fakat unutmamak lazım peşin 3000 TL'yi ödediğinizde de zaten 2 yıl sonrasında harcadığınız 3000 TL ile alabileceğiniz şeyler enflasyondan dolayı azalıyor) güzel bir hamle.
Lakin Vestel'in hiçbir TV'sinde ( özellikle bu kampanya ile satılanlar ) HDR özelliği olmaması üzdü.
@PhYtOnX;
Bende ilk kampanyayı gördüğümde sizin gibi hesap yaparak benzer düşündüm fakat unutmamak gerek. Ülkemizde yıllık enflasyon %10-15 oranında. 24 Aylık bir sözleşmede ilk yaptığınız ödeme ile son yaptığınız ödeme arasında Türk lirası yaklaşık %20-%30 arası değer kaybetmiş olabiliyor. Aradaki fark işte bu kredinin faizi, vergisi ve elbetteki Vestel'in ekstra kâr payı ( sanıldığı gibi kâr payı devasal değildir ).
Bir gün Vestel'i savunacağımı hiç düşünmemiştim Teknoloji bakımından ürünlerinin Samsung, LG gibi ürünleri alt edebileceğini sanmıyorum.
2 Yılda bir değişme sistemi yanlış anlamadıysam bu işi TV kredisi kılıfından kurtarmak için eklenmiş bir ekstra. Yani belli bir peşinat ödeyip 24-36 ay ödeyerek TV'ye sahip oldunuz. 24-36 ay sonrasında abonelik ücretinden kurtulup TV'niz ile bir daha değiştirme şansı olmadan kullanabiliyorsunuz. Böyle bir ekstra eklemişler ki hani 6-12 taksitten fazlası yasaktı Vestel kendisi yapıyor algısı oluşmasın.
Normalde abonelik sisteminde ücretini verdiğin müddetçe yüksek teknolojili ürün sende kalır aboneliğin bittiğinde üründe gider. Bunu sanırsam Apple, Abd'de yapıyor.