Coin borsalarında birilerinin kazanması için birilerinin kaybetmesi gerekiyor. Herkes kendi ve aklı fikri ile hareket ederek kendi çıkarını düşünmeli. Herşey yolunda giderken, tüm kazancını tek bir harekette kaybedebileceğinin bilincinde olmalı. Herşeyin yasaklanmasını doğru bulmuyorum şahsen. Bedava peynirin sadece fare kapanında bulunduğunu tekrar tekrar hatırlatmaya gerek yok.
Tam olarak doğru değil aslında, Herkes bir coini satın alırsa kimse zarar etmeden kar edebilir mevcut durumda, çünkü piyasanın henüz doyum noktasına ulaşmadı.
Umut tacirliği gibi konu açılmasıın önüne geçilebilir ama. Elbette yasaklanmamalı ama şöyle basit ama efektif şeyler eklenebilir.
Pump/dump ile ilgili konularda
Bu konu veya bu grupta aşırı risk alarak işlemler yapılır,
Bu konu veya bu grupta sadece kaybınızı kabul ederek girmeniz gerekiyor.
Coin/Token ile ilgili konularda
En azından basit bilgilerin konuya eklenmesi gerekmesi gibi, Satış konularında nasıl bazı zorunluluklar varsa burda bu olabilir.
En azından konu açan kişi, konuyu okuyanların bbilgilendirilmesini sağlar,
XXX Token/Coin YYY miktar aldım, çok süper bir yatırım, 2 ayda x5 yapacam veya benzeri konuların kimseye bir faydası yok , yanlış yönlendirmeden başkada.
Bunun yerine
Coin sitesi;
Üretim adeti;
Algoritması;
Madencilik yapılıyor veya yapılamıyor;
Whitepaper linki;
Roadmap linki;
Resmi iletişim ve Sosyal Medya Linkeleri;
Arkasındaki ekipteki bir kaç kişi;
Katma değeri anlatan bir açıklama;
Bu hem gereksiz bir anlamı olmayan konu açılmasını engeller, Acılan konuda okuyanlara bilgi verir.
BTC nasıl alınır diye artık konu açılınca cidden artık ağlayasım geliyor görünce, 88 tane konu var.
Keza kategori başlıkları hala yarı Türkçe yarı İngilizce

Bir el atsanız Mod'um süper olur valla.