Elektrik konusunda bir ekleme yapayım. 20-30kwh elektrik için ana tesisattan direkt hat çektirin. 10x3 YYVZ2V-U tipi kablolar işinizi görür. Yüksek sıcaklığa dayanır, sağlamdır. Kablo seçimi çok önemli, elektrikçi elinde ne varsa onu takar, daha sonra kablo erirse, yanarsa adamı bulamazsın.
Kardeşim elektrikçi. Bizzat o yapacak.
Misafir; artık kazım işine girmenin zararlı olduğunu direk kripto para almanın daha faydalı olduğunu önermişti. Cidden de öyle elektrik olayı en baş sıkıntı.
Radmin'in fikri elbette önemli. Tam anlamıyla araştırmadan girmeyeceğim zaten bu işe.
Şimdilik al sat ile devam ediyorum.
Arkadaşım bu yatırımı yapacaksan cidden, daireden ziyade sanayi bölgelerinde depo tarzı bir bodrum bulmanı tavsiye ederim, hem serin olur hemde elektrik işi daha kolay olur daireye göre.
Ayrıca sıcaklık için rackmount tarzı kabinler kullanmak sanırım mantıklı olabilir, yaz aylarında ben öyle yapmayı düşünüyorum dışarıda genel havayı klima ile sogutup kabinlere alttan soguk hava girişi üstten ise sıcak hava cıkısı vermek gerek (sıcak hava her zaman üstte toplanır) ve bu sıcak havayı bacalardan tahliye etmelisin.
Bu arada Ekran kartı ile mining yapacaksanız , iyi bi tedarikçi bulup Arena vs. gibi büyük bi yerle anlaşıp ön siparişle getirtme durumunda piyasadan ucuza bulma imkanınız olabilir.
Edit: Donanım bilginiz yok ise hiç bulaşmamanızı tavsiye ederim. En azından bilgisayar toplayabilecek derecede bilgiye sahip olmanız gerekir.
Birde alacağınız ana kartları iyi araştırmalısınız, her 6 pci slotlu anakart 6 gpu göremeyebiliyor , bazı şeyleri tecrübe etmek gerekiyor
Teşekkür ederim bütün bilgilendirmeleriniz için.
İlk başlayacaksanız bence ilk önce borsada biraz alım satıma bakın işin içine girin ondan sonra kazım yapın derim. Getirisi güzel ama şu zamanda düştü.
Uzunca bir süredir al sat yapıyorum zaten. Teşekkürler.
Konu sahibi arkadaş için mahsuru yoksa bu ev eletriğini home ofise dönüp işyeri olarak gösterme olayı tam olarak nasıl oluyor acaba bununla ilgili bir kaynak iletebilirseniz sevinirim gerçekten fiyat düşüyor mu genelde eskiden beri bildiğimiz iş yeri eletriği daha yüksek durumu yanlış ozaman teşekkürler
Tam olarak bende bilmiyorum henüz. Net olarak karar verip başladığımda gerek bu konu, gerekse yeni bir konu ile an be an her detayı paylaşacağım.
rx 580 25mhs alır diye tahmin ediyorum ,12 tane alırsanız 300mhs yapar.
buda günde yaklaşık olarak 0.05 civarı eth getirir ,buda 55 dolar yapıyor. bir aylık sana getirisi 1650 dolar para.. 6 bin 100 lira civarı bir para yapıyor
Ben biraz daha yüksek bir rakam peşindeyim. Umarım başarılı olurum.
Mining işinin ekmeğini yiyen yedi bence hiç gerek yok
Farklı fikirlerdeyiz. Hoş; bugün başlıyorum desem yalan zaten. Henüz sadece proje aşamasında.