dijitalartiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ev öncesi yaşanabilirlik çok önemli.
Birde öncesinde gelip benim keşif uçuşu yapmam gerek
Ciddi avantajları olduğu kadar , ciddi dezavantajları-kusurları olan bir semt.
Artılar:
Çok sayıda farklı büyük mağaza,şirket mesafe olarak birbirine yakın durumda.
Toprağının ciddi düzeyde değerlenmesi sayesinde lüks ve güzel konutların yükseldiğini söylemeliyim.
Çocuğunuz varsa ciddi sayıda eğitim kurumu mevcut.
Fuar,Balçova,Narlıdere gibi konumlara yakınlık avantajı. ( Balçova Avm semti diyebiliriz yan yana mağazaların dizili olduğu)
Eksiler:
Çok sayıda kafe mevcut. Güzel güzel dışarda rahat bir şekilde güzel vakit geçirmek istiyorum derseniz bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Gaziemir'de gecekondular çarpık kentleşmeye rağmen yer yer hâla mevcut. Ciddi bir miktarda şantiye düzeni devam ediyor. Gecekonduların ısınma sorununda kullandıkları kömür bazı mahalleleri resmen is sokaklarına çeviriyor ne yazık ki.
Gaziemir'de göçe bağlı olarak yerli halk ve yeni yerleşenler arasında maddi farklar bazı bölgelerde kendini ciddi düzeyde belli ediyor. Tasvip edilmeyecek hâl ve hareketlerde bulunan küçük,büyük gençler maddi durum farketmeksizin semtte ne yazık ki mevcut. Tabi kendini bilen, kendini kontrol edebilen insanlar arasında çok sayıda değiller.
Optimum, yanlış yere inşaa edildi ve semtin en önemli yollarından birinea büyük bir kambur oluşturdu. Zira avmnin inşaa edidiği yerin karşısında büyük bir depo,üretim iş bölgesi mevcut. Adı da serbest bölge. Gün içerisinde ciddi düzeyde tır,kamyon girip çıkıyor. Haliyle buradan giren çıkan araçlarda avmnin önünden geçen yolu gidiş hattında kullanıyor.
Şuan için sabahları durum kötü, 10-15 yıla nüfus artışı bu şekilde devam ederse Gaziemir'de semt dışına çıkma durumundaki trafik sorunu daha kötü bir durumda olacak.
En önemli dikkat çekilmesi gereken nokta: Gaziemir'de nükleer bir sıkıntı sorunu haber olmuştu. Semtte toplumun en az %50-60'ı belki durumdan haberdar değil, haberdar olan kesiminde pek umrunda değil.