Şimdi biraz insanların yaşayabilecekleri şehir de insanın karakteri ile alakalıdır, basit bir örnek mutaassıp mısınız? Ailenizle mi bir şeyler yapmak istersiniz ya da yalnız & gece hayatını seven bir insan mısınız? En basitinden ben balık tutmadan yaşayamam mesela diyorsanız o zaman çok daha farklı bir yer seçmeniz de gereklidir..
Bir de Edirne'de ben de kaldım, evet güzel bir yer ama bir öğrenci için... Gece hayatını biraz fazla seven insanlar için. Hani barda çalıştım, gençtim, oww mükemmel eğlendim, karakolluk oldum bu bile güzeldi ama o zaman 20 yaşındaydım şimdi ise 30+. Bu durumda o zaman benim için ideal bir şehir olan Edirne bugün ne kadar bana uyabilir? Değil mi (: Bence siz neleri seviyorsunuz bu çok daha önemlidir.
Bir de bir şehrin ucuzluğu kalabalıklığı ile alakalıdır. Ne kadar arz varsa, ne kadar kalabalıksa o kadar da ucuz demektir. Edirne'de de evet 5 liraya karnınızı doyurursunuz ama bazı mekanlarda da o paraya su bile alamazsınız (: Anlatabildim sanırım.O 5 lirada da 5 liralık hizmet var ama.
Bir de kendi tavsiyem.
Bugün her şeyin içinde olduğu ama kalabalık olmayan yerler maalesef yok bu da her yerde trafik, kavga gürültü var demektir. İstanbulda yaşayan birisinin de birden 4 büyük şehirden uzaklaşması kendisini taşrada sanmadı demektir. Bu nedenle size bir tavsiyem var. O da şehir aramak yerine ilçe aramalısınız. Şu şekilde bir örnek verecek olursam.
Eğer doğa ile iç içe olayım, trafik olmasın ama istediğim zaman da barlara, gece hayatına ulaşmam tek vasıta ile olsun! Bir de gittiğim yerde de öğrenciler olsun (yani ucuz olsun) derseniz o zaman Bursa, Mudanya ki deniz, plaj sahil de elinizin altında olur. Bir araca binersiniz Görükle ki öğrenci kentidir ve çok çok gelişmiş bir yerdir burada alışveriş yapabilir, bir sürü var vardır, gece hayatı vardır eğlenebilirsiniz. Bir yandan Bursa yakındır (tek vasıta) bir yandan İstanbul yakındır 1 saat. Bir yandan da ucuzdur. Yani hem deniz kıyısında, sakin bir yer ki yazın da canlıdır ve yaz kış her yere de yakındır.
Keza Görükle. Bir köydür köy olmasına 2 sene kaldım orada, gece hayatı, her türlü imkan içinde ciddi anlamda da her şeyin elinizin altında olduğu, nüfusunun geneli öğrenci iken birden patlayan bir yerdir. (Gerçi ev kiraları en az 1500 oldu 3 sene önce maalesef)
Bursa'dan uzaklaşacak olursak Kocaeli Gebze, Gölcük kısımları ki aslında Darıca da olabilir. Bu kesimlerde de her yer güzeldir değildir semtleri bilmeniz lazım. Darıca dersiniz İzmit ayağınızın dibindedir her an 20 dk içinde merkezdesiniz, sonrasında da Gebze derseniz harem arabaları ile trafik yoksa 20dk İstanbuldasınız... Kendisi de AVMsi olan, içinde bir sürü yeşile, sessizliğe yakın yerleşim yeri olan bir yerdir (Mutlukent)
Maalesef İzmir, İstanbul, Ankara'da yaşanacak bir ilçe bile kalmadı. Antalya da öyle.Şu an Antalya da kiralar almış başını gitmiş, (diğer 3 şehir gibi) Korkutelinde ancak seçenekler var o da yükseliyor git gide ama o da Antalya'da ama geçen kış gittim kar vardı 30 cm. Kepez çok ucuzdu ya da Muratpaşa ama maalesef oraya da bakarak (özellikle de Manavgata) Antalya diyemezsiniz, rezalet. Sokaklarda Suriyeli arıyorlar azılı azılı tipler dövmek için her an, insanlar magandalaşmış (enteresan tipler var)
Bugün İzmir'in yaşanılası yeri, Çeşmedir derler. Sokaklarda artık yazın pislikten yürümek imkansız ve çok pahalı. Özellikle eskiden Çeşme'de yaşanacak yerler Dalyan, Ilıca idi (ki Alaçatı da çoktan bozuldu) bu ilçeleri de Faik Tütüncü yönetiminde ateş pahası oldu 1+0 (20metrekare) 750 TL diyorlar.
Özellikle de Tekirdağ neresi arkadaşlar? Neresine bayıldnız anlayamadım? Merkez mi, Süleymanpaça mı? Çerkezköy mü, Çorlu mu? Neresi yani. Ben anlamadım, buraların bir İstanbul'dan farkının olduğunu düşünmüyorum insan insana selam vermez. Ya ben bilmiyorum buraları ya da insanlar çok iyi bakıyorlar olaya...
Bursa değil ama ilçelerini düşünürseniz özellikle de Görükle, Mudanya ve İnegöl (İnegölde efsane yerler vardır, denize sıfır) O zaman iyi edersiniz bence, tabii ki bunlar tavsiyedir, değerlendirmek size kalmış. İyi günler, iyi forumlar.
Not Antalya'da Lara ve Konyaaltı bölgesi evet çok pahalıdır kira olarak ama gerçekten de kaliteli yerlerdir de.
Görükle'de bu sene barlarda vodka kadeh 25TL oldu, gece hayatı maalesef pahalılaşıyor büyüdükçe lakin bana içinde saunası, masaj salonları hatta köpük banyosu yapabileceğin eğlence mekanları olan bir (bilinen tatil köylerinden başka) yer söyleyebilecek olan varsa söylesin, gıda gerçekten de çok ama çok ucuzdur enteresan kaliteli yerler de var da kiralar... Çok yükseldi. Mudanya o nedenle size tek tavsiyemdir. 3 sene önce deprem riski var dediler o dönemde 70K olan bugün maalesef 250K oldu yine lakin hala 500, 750 arasında denize 20m ev bulabilirsiniz. Bu da bir gerçek...